Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
covernammos.jpg
Η παραλία Ψαρού της Μυκόνου. [Nammos Mykonos]

Η ζούγκλα της παραλίας

Τις ξαπλώστρες ή τις αγαπάς ή τις μισείς. Άλλοι τις θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών τους, μαζί με τον φρέντο καπουτσίνο, και άλλοι τις αποφεύγουν πάση θυσία, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους. Εμείς φτιάξαμε έναν χρήσιμο οδηγό, ώστε να γνωρίζουμε όλοι πότε ένας επιχειρηματίας παραβιάζει τον νόμο.
Η παραλία Ψαρού της Μυκόνου. [Nammos Mykonos]

Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί στις ελληνικές παραλίες, ακόμη και σε οικολογικά ευαίσθητες ακτές. Απέραντα μπιτς μπαρ και μουσική στη διαπασών που καλύπτει τους ήχους των κυμάτων και το θερινό τραγούδι του τζίτζικα. Μια θάλασσα ομπρέλες και ξαπλώστρες φτάνουν μέχρι το κύμα –εμπόδια στο βλέμμα που αναζητά τον ορίζοντα.

Παράκτια «φιλέτα» των πιο τουριστικών περιοχών της χώρας γίνονται απροσπέλαστα για τους απλούς λουόμενους, καθώς περιφράξεις και εμπόδια κάθε τύπου τοποθετούνται σε καίρια σημεία, ώστε να αποτρέψουν την πρόσβαση στους «τζαμπατζήδες» και να περιφρουρήσουν τον χώρο για εκείνους που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αδρά τα παρελκόμενα μιας οργανωμένης παραλίας.

Ποια είναι όμως τα δικαιώματα των πολιτών; Πού μπορούν να απλώσουν την πετσέτα τους για να απολαύσουν δωρεάν το μπάνιο τους; Ποιες πρέπει να είναι οι απαιτήσεις τους σε μια οργανωμένη πλαζ;

Χρήση υπό όρους

Καταρχάς, οι παραλίες και ο αιγιαλός αποτελούν αδιαμφισβήτητα δημόσια περιουσία. Η παραχώρησή τους από τους δήμους ή από το υπουργείο Οικονομικών απευθείας σε επιχειρηματίες (ισχύει από εφέτος για ορισμένες περιοχές μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών) επιτρέπεται για απλή και μόνο χρήση. Ως «απλή», ο νόμος ορίζει κάθε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη