Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
words2.jpg

Οι λέξεις του 2018

Γιατί ακυρώθηκε ο Κάνιε; Ποιος έχει Big Dick Energy; Πώς λέγεται ο αναθεματισμένος χορός με τον οποίον λυσσάνε τα πιτσιρίκια; (Floss). Αυτές είναι όλες οι λέξεις που μπήκαν στη ζωή μας το 2018.

Kάθε Δεκέμβρη, τα μεγάλα λεξικά αποφασίζουν ποια ήταν η «λέξη της χρονιάς» που φεύγει. Φτάνουν σε αυτή είτε αλγοριθμικά (από το πόσο πολύ χρησιμοποιήθηκε) είτε συναισθηματικά (πόσο βάρος είχε για τον κόσμο).

Φέτος το Dictionary.com επέλεξε ως λέξη του 2018 την παραπληροφόρηση (misinformation) τονίζοντας ότι επίτηδες διάλεξε το misinformation αντί του disinformation (το δεύτερο υποδηλώνει ξεκάθαρη πρόθεση παραπληροφόρησης), αναγνωρίζοντας ότι η διασπορά fake news είναι συχνά αποτέλεσμα αφέλειας και έλλειψης ελέγχου και μας προτρέπει να προσέχουμε περισσότερο τι μοιραζόμαστε στα σόσιαλ μίντια.

Image
5.jpg

Το Oxford Dictionaries ανακήρυξε λέξη του 2018 το επίθετο «τοξικός» και δεν το εννοούσε μόνο με την κυριολεκτική έννοια, αλλά και για να περιγράψει το ήθος, τη διάθεση και τις εμμονές της περασμένης χρονιάς, όταν έμοιαε σαν ο μισός πλανήτης να τσακωνόταν με τον άλλον μισό.

To Collins επέλεξε τη λέξη «μιας χρήσης» (single-use) θέλοντας να καταδείξει την καταστροφή που προκαλούν τα πλαστικά που συσσωρεύονται στους ωκεανούς.

To Economist μέτρησε ποιες λέξεις χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο στα κείμενά του και το «crypto» είχε άνοδο 400% σε σύγκριση με το 2017, όπως άνοδο είχαν και λέξεις που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη