Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
well3.jpg

Η επιβεβλημένη ευεξία

Φυσική κατάσταση, ευτυχία, παραγωγικότητα. Η μανία για περισσότερο wellness έχει καλές προθέσεις, αλλά η υπερβολή δεν εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα.

Οπωσδήποτε, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλει κάποιος να ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς περιττό λίπος, τσιγάρα ή αλκοόλ ή ναρκωτικά ή οτιδήποτε προκαλεί αποδεδειγμένα βλάβες. Η υπερβολή όμως της κουλτούρας του wellness ίσως γυρίζει μπούμερανγκ για τους ευαγγελιστές της, καθώς εμφανίζονται νέα, όλο και πιο αλλόκοτα τρεντς ευεξίας και διατροφής –τόσο αλλόκοτα που δίνουν στην όλη υπόθεση μια σουρεαλιστική διάσταση που δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με τον αρχικό στόχο. Επιπλέον, τίποτα δεν εγγυάται την ευτυχία, όσο διαλογισμό κι αν βάλει κανείς στο καθημερινό του πρόγραμμα.

Image
book.jpg

Στο βιβλίο The Wellness Syndrome, οι συγγραφείς Carl Cederström και André Spicer περιγράφουν τους τρόπους με τους οποίους η πίεση να είμαστε και να φαινόμαστε καλά λειτουργεί ως ηθικό πρόσταγμα και τείνει να γίνει ιδεολογία αντί για επιλογή τρόπου ζωής. Για να πετύχει κάποιος τον απόλυτο στόχο της ευεξίας, πρέπει να τρώει σωστά (κατά προτίμηση βιολογικές υπερτροφές), να κοιμάται τουλάχιστον οκτώ ώρες (σε ιδανικές συνθήκες απόλυτης ησυχίας) και να αθλείται συστηματικά –και όλα αυτά διατηρώντας μια πλήρως λειτουργική ζωή που περιλαμβάνει δουλειά και κοινωνική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το Global Wellness

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη