Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cover-web.jpg
Aυτό δεν είναι καθόλου βαρετό! Το dada-data.net, υποψήφιο για Webby 2017 στην κατηγορία Τέχνη.

Κατέληξε μονότονο το web design;

Με όλες αυτές τις διαθέσιμες πλατφόρμες καθένας μπορεί να φτιάξει ένα σάιτ (οδηγίες εντός). Υπάρχει λοιπόν ακόμη διάθεση και δυνατότητα για πειραματισμό στον σχεδιασμό διαδικτυακού περιεχομένου; Μια συζήτηση με Έλληνες σχεδιαστές για το Bootstrap, τις μικρές οθόνες και το άρθρο Snowfall των New York Times.
Aυτό δεν είναι καθόλου βαρετό! Το dada-data.net, υποψήφιο για Webby 2017 στην κατηγορία Τέχνη.

«Στα πρώτα χρόνια του Διαδικτύου», θυμάται ο Σπύρος Γάγγας της Sinc, «κανείς δεν ενδιαφερόταν για το πώς φαινόταν ή λειτουργούσε κάτι στις ιστοσελίδες οι οποίες σιγά-σιγά διεκδικούσαν το μέρισμα τους στον κυβερνοχώρο. Και μόνο το γεγονός πως μπορούσες να μεταφερθείς ζωντανά και να αντλήσεις πληροφορίες από μια διεύθυνση .com, αρκούσε για να νιώθεις πως είσαι κομμάτι μιας επανάστασης». Όμως σύντομα, με την ανάγκη πειραματισμού από την πλευρά των σχεδιαστών και την έλευση του Flash, το Διαδίκτυο μετατράπηκε σε μέσο έκφρασης δημιουργικότητας.

Image
screen_shot_2017-04-25_at_7.05.26_mm.png
To 24hoursofhappy.com του Pharrell είναι φτιαγμένο σε flash.

Σε άρθρο του, το The Next Web αναπολεί τις “τρελές” ιστοσελίδες της εποχής, όπως το θρυλικό σάιτ της ταινίας Space Jam, και διερωτάται πώς έφτασε το web design να είναι σήμερα τόσο βαρετό, ώστε να έχει την αίσθηση κανείς ότι όλες οι σελίδες μοιάζουν μεταξύ τους.

Image
dustin_airline.png
Ο μπλόγκερ Dustin Curtis (dcurt.is) απέκτησε δημοσιότητα όταν πρότεινε σε ανοιχτή επιστολή στην American Airlines να ξανασκεφτεί το σάιτ της.

Ως κύρια αιτία, το άρθρο εντοπίζει την εκτεταμένη χρήση του Bootstrap, μια συλλογή εργαλείων ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία ιστοσελίδων και διαδικτυακών εφαρμογών.

ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΑΡΓΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

Το Wordpress είναι ένα CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου), όπως το Drupal (ή τα πιο απλά Joomla, Medium, Squarespace, Blogger, Weebly, Typepad, Tumblr), στο οποίο μπορείς να φτιάξεις το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη