Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
_dm77244.jpg
Η Μαρία Παπαδημητρίου και ο Ρικ Λόου.

Η documenta 14 τελείωσε, αλλά ένα έργο συνεχίζει να ανθίζει

Τώρα που όλοι οι καλλιτέχνες και επιμελητές έχουν μεταφερθεί στο Κάσελ, το κοινωνικό πρότζεκτ που εμπνεύστηκε ο Ρικ Λόου και πραγματοποιεί στη Βικτώρια μαζί με τη Μαρία Παπαδημητρίου, επεκτείνει συνεχώς τον ορίζοντά του.
Η Μαρία Παπαδημητρίου και ο Ρικ Λόου.

Στη γωνία της οδού Ελπίδος στο νούμερο 13 είναι στη διάθεση των κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας ένα μέρος όπου ο κοινοτισμός, η ψυχαγωγία και η τέχνη συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία. Το Victoria Square Project είναι ένα «κοινωνικό γλυπτό» που εμπνεύστηκε ο Αμερικανός εικαστικός Ρικ Λόου. Εδώ όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Λίγο προτού μας αποχαιρετήσει επισήμως η documenta 14, στον πεζόδρομο της Ελπίδος φιλοξενήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και την ΜΚΟ Inter Alia το African Fest 2017, το οποίο προσκάλεσε τον κόσμο για μια ανεπίσημη γνωριμία συνοδεία ενός δροσερού ποτού χωρίς αλκοόλ, αφρικάνικου φαγητού και χορού.

Τον Ιούνιο οι κάτοικοι της γειτονιάς είχαν την ευκαιρία να δουν την ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Η τεχνική του σώματος», την οποία πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Βρετανό ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ σχετικά με την προσφυγική μετανάστευση. Η οθόνη στήθηκε στο «kissing corner» της γειτονιάς, εκεί όπου οι έφηβοι βρίσκουν καταφύγιο για λίγο φλερτ και ελαφρές περιπτύξεις, αλλά κανείς τους δεν κουνήθηκε ρούπι, όχι από απάθεια, από ενδιαφέρον για τα νέα τεκταινόμενα στον προσωπικό τους χώρο.

Image
_dm77213.jpg

Στους νέους της γειτονιάς η εικαστικός Μαρία Παπαδημητρίου, ισότιμη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη