Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cejurova.jpg
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη της Βέρα Γιούροβα στο inside story. [Φωτογραφία-Βίντεο: Μαρία Σιδηροπούλου]

Βέρα Γιούροβα: «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν αν και γιατί παρακολουθούνται από το κράτος»

Το inside story είχε την τιμή να είναι το μοναδικό, πλην της ΕΡΤ, ελληνικό μέσο ενημέρωσης στο οποίο έδωσε συνέντευξη η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα.
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη της Βέρα Γιούροβα στο inside story. [Φωτογραφία-Βίντεο: Μαρία Σιδηροπούλου]

Την επιθυμία της να κατανοήσει τι έχει συμβεί στην Ελλάδα με την υπόθεση των υποκλοπών (νόμιμων και παράνομων) και την πρόθεσή της να παρακολουθεί στενά την έκβαση των ερευνών των ελληνικών αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της παράνομης χρήσης λογισμικού κατασκοπίας, αλλά και τις ακόλουθες ενέργειες της κυβέρνησης, εξέφρασε μιλώντας στο inside story η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα, αρμόδια για θέματα Αξιών και Διαφάνειας.

To inside story είναι το μόνο ιδιωτικό δημοσιογραφικό μέσο στην Ελλάδα στο οποίο μίλησε η Αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής της στη χώρα (παραχώρησε ακόμη μία συνέντευξη στην κρατική ΕΡΤ). Η Βέρα Γιούροβα βρέθηκε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ως καλεσμένη ομιλήτρια στο Athens Democracy Forum 2022, που συνδιοργανώνεται με τους New York Times. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον απόηχο του λεγόμενου Predatorgate και των επισυνδέσεων Κουκάκη και Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ (για λόγους εθνικής ασφάλειας), οι συνομιλίες αναπόφευκτα περιστράφηκαν γύρω από το νομικό πλαίσιο των νόμιμων παρακολουθήσεων αλλά και την παράνομη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη