Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
extremistischen_salafismus_erkennen_aufldez15-2.jpg

«Βάστα, μάνα, είμαι στην Τζιχάντ»

Είναι πια ξεκάθαρο ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη δεν γίνονται από ξένους, αλλά Ευρωπαίους πολίτες. Η Γερμανία το είχε προβλέψει και προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποτρέψει τον προσηλυτισμό των παιδιών της από τους σαλαφιστές.

Tο κτίριο του υπουργείου των Εσωτερικών στο κέντρο του Ντίσελντορφ δεσπόζει στην οδό Φρίντριχστρασε. Στην είσοδο, ο άνθρωπος του γραφείου Τύπου του υπουργείου μου ζητάει να αφήσω το κινητό μου πριν τον ακολουθήσω στους πάνω ορόφους. Μπαίνουμε σε μία αίθουσα συσκέψεων όπου σε λίγο φτάνει το ραντεβού μου. Η Άνκε Μέντερ είναι επικεφαλής του τμήματος πρόληψης εξτρεμισμού στο τοπικό υπουργείο Εσωτερικών. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού και αυτήν την εμπειρία την χρησιμοποιεί τώρα για να τρέξει ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα πρόληψης εκδήλωσης πολιτικής βίας στη Γερμανία, τον Οδοδείκτη (Wegweiser) με πρώτο μέλημα την ανατροπή της σαλαφιστικής προπαγάνδας στους νέους.

Σαλαφιστές στη Γερμανία: Κήρυκες του ISIS

O σαλαφισμός είναι ένα υπερσυντηρητικό κίνημα του σουνιτικού Ισλάμ που δοξάζει την εφαρμογή της Σαρία και την κατά λέξη ερμηνεία του Κορανίου για να καθορίσουν κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς τους. Σύμφωνα με την γερμανική Επιτροπή για την Προστασία του Συντάγματος, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των σαλαφιστών στη Γερμανία δείχνει αυξητική τάση. 

Image
extremistischer_salafismus_als_jugendkultur_internet_aufl3-86.jpg
Ο Γερμανός Πιέρ Φόγκελ, ο οποίος προσυλητίστηκε στο Ισλάμ σε ηλικία 23 ετών, με νέους από την ομάδα

Ενώ πριν δύο χρόνια οι πιστοί του φονταμενταλιστικού αυτού κινήματος δεν ξεπερνούσαν τους 5

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη