Τραμπ: Ο εκλεκτός της θρησκευτικής Δεξιάς

Τον συγκρίνουν με τον βασιλιά Κύρο της Βίβλου και βλέπουν σε αυτόν τον σωτήρα της χριστιανικής Αμερικής. Είναι οι πιο σταθεροί υποστηρικτές του. Τι βρίσκουν οι Ευαγγελικοί στον Ντόναλντ Τραμπ;
Χρόνος ανάγνωσης: 
12
'
Προεκλογική συγκέντρωση «Evangelicals for Trump» στη Φλόριντα, Ιανουάριος 2020. [JOE RAEDLE / GETTY IMAGES VIA AFP]

Η σκηνή είναι από αυτές που θα μείνουν στην αμερικανική ιστορία. Πρωταγωνιστής είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Στέκεται όρθιος μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον. Απέναντί του, παραταγμένοι οι φωτογράφοι και οι τηλεοπτικές κάμερες. Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατάει ένα βιβλίο, το πηγαίνει από το ένα χέρι στο άλλο, το περιεργάζεται, το σηκώνει ψηλά. «Είναι αυτή η δική σας Βίβλος;» ακούγεται μια ρεπόρτερ. «Είναι κάποια Βίβλος», αποκρίνεται». Οι κάμερες τον απαθανατίζουν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, από τον Κήπο των Ρόδων μέσα στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος μιλούσε για «εγχώρια τρομοκρατία» και απειλούσε ότι αν οι κυβερνήτες δεν ήταν ικανοί να επιβάλουν την τάξη στις Πολιτείες τους, θα έδινε εντολή στον Στρατό να στραφεί εναντίον των διαδηλωτών (κάτι που τελικά μόλις έγινε στο Πόρτλαντ με απαγωγές διαδηλωτών από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς χωρίς διακριτικά). Για να μπορέσει ο πρόεδρος να ποζάρει με τη Βίβλο, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες σε ένα απολύτως ειρηνικό πλήθος που βρισκόταν στην πλατεία Λαφαγιέτ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.