Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
truecrime.jpg
Μετά την προβολή του «Making a Murderer» του 2015 στο Netflix πολλοί ήταν εκείνοι που απαίτησαν δικαστική ανακίνηση της υπόθεσης.

Crime Docs: Η κρυφή γοητεία του αληθινού εγκλήματος

Κάποτε τα μυστηριώδη, κίτρινα, αποσβολωτικά εγκλήματα ήταν η ένοχη απόλαυση της ποπ κουλτούρας. Μετά τον καταιγισμό από σχετικά ντοκιμαντέρ και σειρές που τα εξετάζουν με χειρουργική ακρίβεια, έγιναν απλά άλλο ένα είδος ψυχαγωγίας με εκατομμύρια φίλους. Τι θα δούμε φέτος;
Μετά την προβολή του «Making a Murderer» του 2015 στο Netflix πολλοί ήταν εκείνοι που απαίτησαν δικαστική ανακίνηση της υπόθεσης.

Tα ντοκιμαντέρ του Netflix που εξιστορούν αληθινά εγκλήματα, αρχής γενομένης με το Making a Murderer του 2015 που είχε τεράστια αποδοχή, μοιάζουν να έδωσαν το έναυσμα της ψυχαγωγίας του true crime. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου έτσι.

Το είδος ζούσε και βασίλευε αν λάβουμε υπόψη τα εκατομμύρια φανατικούς του καναλιού Investigation Discovery, που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στις ιστορίες εγκλημάτων που έχουν υπάρξει ειδήσεις στα πραγματικά δελτία. Μια περιήγηση στο ΥouΤube είναι αποκαλυπτική για τη γοητεία που ασκεί στον θεατή μια καλή, αληθινή ιστορία φόνου, αφού τα hits σε επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών σαν το Snapped ή το 48hours είναι τόσα που δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολία. Το true crime είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή είδη θεάματος.

Οι άνθρωποι πάντα έβρισκαν συναρπαστικές τις αληθινές ιστορίες που έχουν γραφτεί με αίμα. Πατέρας του είδους μπορεί να θεωρηθεί ο δικηγόρος Γουίλιαμ Ράφχεντ που το 1889 ξεκίνησε να καταγράφει τα δικόγραφα από δίκες δολοφόνων και στη συνέχεια τα εξέδωσε σε βιβλίο –ανάμεσα στους θαυμαστές του βρισκόταν και ο Χένρι Τζέιμς. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έκανε πολλούς να διαβάζουν φανατικά τις εξελίξεις, απήχηση που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη