Η Δίκη των 7 του Σικάγο

Όταν ο Άαρον Σόρκιν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της «Δίκης των 7 του Σικάγο» διαπίστωσε ότι όπως και στα ταραγμένα χρόνια του ’60, έτσι και σήμερα μία ολόκληρη γενιά και οι ιδέες της γίνονται στόχος βάρβαρης καταστολής.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Yippies σε άγαλμα στο Grant Park κατά το Συνέδριο των Δημοκρατικών του 1968.

«Τώρα οι αστυνομικοί δέρνουν έναν νεαρό, τον δέρνουν με στειλιάρια. Είναι μία αληθινή έφοδος της αστυνομίας. Τώρα τους βλέπω να δέρνουν άλλους τρεις νεαρούς. Τώρα κατευθύνονται προς το πλήθος, προχωράνε και χτυπάνε. Ο ξυλοδαρμός συνεχίζεται. Αυτοί οι αστυνομικοί το έχουν πάρει ζεστά [...] Η περιοχή είναι πεδίο μάχης. Η αστυνομία δέρνει δεκάδες νεαρούς μπροστά από το Χίλτον ενώ αυτοί φωνάζουν πως όλος ο κόσμος μας κοιτάζει».

Είναι μία περιγραφή που θυμίζει αναμετάδοση αγώνα ποδοσφαίρου από έναν τηλεοπτικό ρεπόρτερ που βρέθηκε στα γεγονότα του Αυγούστου του 1968 στο Σικάγο. Η κόπια του ρεπορτάζ χρησιμοποιήθηκε ως τεκμήριο στη δίκη που ακολούθησε και φανερώνει το μέγεθος της αστυνομικής καταστολής. Τα νοσοκομεία της περιοχής ανακοίνωσαν 229 τραυματίες και η αστυνομία 589 συλληφθέντες.

Τα γεγονότα του Αυγούστου του 1968 στο Σικάγο, όταν η αστυνομία επιτέθηκε με βία σε διαδηλωτές έξω από το Συνέδριο των Δημοκρατικών, και της επακόλουθης δίκης, όχι των αστυνομικών, αλλά των διοργανωτών της συγκέντρωσης, είναι το αντικείμενο της νέας ταινίας The Trial of the Chicago 7 του Άαρον Σόρκιν.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.