Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
tilemahos_efthimidiadisflickr.jpg
[Tilemahos Efthimiadis/flickr]

ΤΑΠΙΛΤΑΤ: Αποτυχημένη επένδυση με σύμβουλο την κυβέρνηση

Όλοι πλέον ξέρουν ότι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ έχασε τα λεφτά του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Λιγότεροι γνωρίζουν ότι και οι τραπεζοϋπάλληλοι “την πάτησαν”. Και μάλιστα, με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, που χρειαζόταν απελπισμένα τα αποθεματικά του ταμείου τους ΤΑΠΙΛΤΑΤ για να μην πέσει έξω η τράπεζα.
[Tilemahos Efthimiadis/flickr]

Το κτίριο στην οδό Ευπόλιδος 8 το έχω συνδέσει με την εταιρεία Ακρόπολις Χρηματιστηριακή. Είχα επισκεφθεί εκεί τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, που συντάραξε την προμνημονιακή Ελλάδα και επιβάρυνε πολιτικά την κυβέρνηση Καραμανλή. Ήταν ο επικεφαλής της εταιρείας Σοφοκλής Πρινιωτάκης, που κατηγορήθηκε για την επ’ αμοιβή (μίζα) πώληση δομημένων ομολόγων σε διαχειριστές ασφαλιστικών ταμείων. Αργότερα –μετά την πρώτη δια ζώσης συνάντησή μας– συνομιλούσα μαζί του κάθε Τρίτη και Πέμπτη σε σταθερές ώρες, 19:45 το βράδυ, καθώς το καρτοτηλέφωνο του Κορυδαλλού είχε μεγάλη ουρά.

Ο Πρινιωτάκης πέθανε προτού τελειώσει η δίκη των δομημένων ομολόγων και η αλήθεια είναι ότι, αν τα ταμεία είχαν γεμίσει δομημένα ομόλογα σαν κι αυτά για τα οποία καταδικάσθηκαν οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση, οι συνταξιούχοι θα είχαν χάσει λιγότερα από όσα έχασαν είτε με τα σταθερά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, είτε με τοποθετήσεις σε διάφορες μετοχές, όπως αυτές της Τράπεζας Αττικής.

Δύο ορόφους πάνω από το γραφείο που ανήκε άλλοτε στον Σοφοκλή Πρινιωτάκη βρίσκεται ο λόγος για τον οποίον είμαι ξανά εδώ: η πιο αμφιλεγόμενη επένδυση αποθεματικών ταμείου σήμερα. Στον έβδομο όροφο της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη