Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
karaoke.jpeg

Τραγουδώντας παράφωνα μπροστά σε αγνώστους

Παρότι μετρά ήδη πάνω από μισό αιώνα ζωής, το καραόκε γνωρίζει τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως μεγάλη άνθιση. Τι είναι ωθεί όλους αυτούς τους ανθρώπους να παραβλέπουν το άγχος της έκθεσης και τον φόβο του εξευτελισμού –αλλά και ορισμένους απρόσμενους κινδύνους– και να σπεύδουν σε μπαρ και karaoke boxes για να το εξασκήσουν;

Τα φώτα χαμηλώνουν και η κοκκινωπή δέσμη του προβολέα απομονώνει τις δύο γυναίκες που στέκονται πλάτη με πλάτη και με τα χέρια ενωμένα ψηλά. Για μια στιγμή επικρατεί ησυχία. Ακούγονται μόνο οι ήχοι από τα ποτήρια και τα παγάκια στο μπαρ. Επιτέλους, οι πρώτες νότες του Dancing Queen, ξεχύνονται από τα ηχεία, συνοδευόμενες τις αστραφτερές λάμψεις μιας ντισκομπάλας που στριφογυρνά κάπου εκεί κοντά. Η προσμονή κορυφώνεται. Οι δύο performer κάνουν συγχρονισμένες μερικές χορευτικές κινήσεις. Από στιγμή σε στιγμή θα ακουστούν οι πρώτοι στίχοι.

Και πράγματι ακούγονται. Όχι όμως από τις θρυλικές φωνές της Ανιέτα Φέλτσκογκ και της Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ, αλλά από το ζευγάρι που βρίσκεται στη σκηνή, τη Μαριάννα και τη Σούζαν. Αυτές, αν και αξιαγάπητες, είναι και οι δύο εντυπωσιακά παράφωνες. Το γνωρίζουν και οι ίδιες, μα δε δείχνουν να πτοούνται. Συνεχίζουν ακάθεκτες να διαβάζουν τραγουδιστά τις λέξεις από μια οθόνη, ταλαιπωρώντας βάναυσα το κομμάτι των Abba και δείχνοντας να το διασκεδάζουν σε υπερβολικό βαθμό. Οι δε θαμώνες στο μπαρ δεν παύουν να χτυπούν παλαμάκια, να χορεύουν δίπλα στα τραπέζια τους ή να ουρλιάζουν τους στίχους:

You can dance
You can jive
Having the time of your life

Και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη