Τον λόγο στους Έλληνες δημοσιογράφους δίνει η επιτροπή PEGA για τις υποκλοπές

Η Ελίζα Τριανταφύλλου, ο Θανάσης Κουκάκης και ο Σταύρος Μαλιχούδης έδωσαν μια ξεκάθαρη εικόνα των ελληνικών υποκλοπών στους ευρωβουλευτές της επιτροπής PEGA. Αυτοί από την πλευρά τους επαναλάμβαναν συνεχώς ότι βρίσκονται δίπλα τους και τους στηρίζουν στην προσπάθεια να ρίξουν φως στο ζήτημα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
18
'
H Ελίζα Τριανταφύλλου του inside story (K), ο Θανάσης Κουκάκης (Δ) και ο Σταύρος Μαλιχούδης καταθέτουν στην επιτροπή PEGA για τις υποκλοπές, 8/9/2022. [European Parliament Multimedia Centre]

Γνωρίζαμε την Σόφι ιν 'τ Βελντ, τη δραστήρια και τολμηρή εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις, για την οποίαν έχουμε γράψει αρκετές φορές. Εχθές μάθαμε και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, που φάνηκε πως γνωρίζουν αρκετά καλά την ελληνική περίπτωση και χαρακτηρίζονται από το ίδιο πάθος με την κ. 'τ Βελντ για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ιδιωτικότητας, που παραβιάστηκε στην περίπτωση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Στα πλαίσια της έρευνας για τις δύο αυτές περιπτώσεις, η επιτροπή PEGA προσκάλεσε εχθές για κατάθεση την Ελίζα Τριανταφύλλου, δημοσιογράφο του inside story που μαζί με τον Τάσο Τέλλογλου ανέδειξε το θέμα των παρακολουθήσεων, τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, θύμα νόμιμης και παράνομης παρακολούθησης και τον δημοσιογράφο Σταύρο Μαλιχούδη, επίσης θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Σε δεύτερο πάνελ που ακολούθησε, η επιτροπή άκουσε τις καταθέσεις των Αθανάσιου Σταβέρη, γεν. γραμματέα του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Πάνου Αλεξανδρή, γεν. γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Χρήστου Ράμμου, προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.