Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
Η λιμνοδεξαμενή της Λειβάδας όπως είναι σήμερα. [Γιάννης Παλαιολόγος]
Η λιμνοδεξαμενή της Λιβάδας, όπως είναι σήμερα. [Γιάννης Παλαιολόγος]

Τήνος: Τα ψεύτικα τα έργα, τα μεγάλα

Η λιμνοδεξαμενή που ουδέποτε λειτούργησε, το φράγμα που δεν κατασκευάστηκε και άλλες ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας που έχουν αφήσει την Τήνο στο έλεος της ανομβρίας.
Η λιμνοδεξαμενή της Λιβάδας, όπως είναι σήμερα. [Γιάννης Παλαιολόγος]

Άρθρο του Γιάννη Παλαιολόγου.

Το παρόν αναδημοσιεύεται με άδεια από τις «Βιώσιμες Κυκλάδες», το νέο εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία», που υποστηρίζεται από το inside story. Το project αναδεικνύει τα πολλαπλά ζητήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, από την αδυναμία ζωτικών υποδομών να αντεπεξέλθουν στην πληθυσμιακή έκρηξη του καλοκαιριού ως την αλλοίωση του τοπίου και τις ελλιπείς δημόσιες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους νησιώτες.

Image
Βιώσιμες Κυκλάδες

Για να φτάσει κανείς στο σημείο που βρίσκεται η λιμνοδεξαμενή της Λιβάδας, πρέπει να οδηγήσει μισή ώρα από τη Χώρα της Τήνου, βόρεια και ανατολικά, σε αυξανόμενα κακοτράχαλους δρόμους. Κάποια στιγμή, υπό το βλέμμα του όρους Τσικνιά προς τα νότια, εμφανίζεται μία μεγάλη τρύπα στην άνυδρη πλαγιά, σαν να έχει πέσει μετεωρίτης. Είναι η λιμνοδεξαμενή στη σημερινή κατάστασή της – μία κατάσταση εγκατάλειψης, εμβληματική των αδιεξόδων που πλήττουν την ύδρευση στο κυκλαδίτικο νησί, αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις στην Ελλάδα γενικότερα.

Στο πρώτο μέρος της έρευνάς μας για το ζήτημα της ύδρευσης στην Τήνο, εξετάζουμε το ιστορικό τριών φιλόδοξων έργων που στόχευαν στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων υδροδότησης του νησιού – έργων που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη