Τι υπόσχονται στους νέους οι πολιτικοί αρχηγοί;

Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισόδου σε πανεπιστήμια, κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο, θέσεις εργασίας, ακόμη και δωρεάν γη για νέους αγρότες είναι μερικά από όσα τάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη νέα γενιά, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
15
'
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τους νέους στις 4 Μαΐου 2023. [pasok.gr]

Δεν είναι τυχαίο ότι στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών υπήρχε μια ενότητα με θέμα τη νέα γενιά – άλλο που τελικά σε αρκετά σημεία χρησιμοποιήθηκε ο χρόνος για άσχετες με το θέμα τοποθετήσεις ή συζητήθηκαν ελάχιστα ζητήματα επί της ουσίας. Στις ηλικίες των νέων εντοπίζεται δημοσκοπικά το μεγαλύτερο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, έτσι οι νέοι είναι ένα στοίχημα που κάθε κόμμα θέλει να κερδίσει. Το χάσμα γενεών όμως δεν βοηθάει την προσπάθειά τους και γι' αυτό έχουν επιστρατεύσει μέσα όπως το Tiktok και το YouΤube για να τους προσεγγίσουν (οι «πρωτάρηδες» των εκλογών, από 17 έως 21 ετών, είναι περίπου 430.000 ψηφοφόροι). Ακόμα και οι πιο «παραδοσιακοί» όμως είδαμε προεκλογικά να οργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις για να προβάλουν τις θέσεις τους για τη νέα γενιά.

Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν –αφού μάλιστα στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών δεν ανέπτυξαν όλοι τα σημαντικά ζητήματα για τη νεολαία– να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίον εκδηλώνει ο καθένας το ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά, μέσα από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Τα μέσα που επιστρατεύουν για να τραβήξουν την προσοχή είναι πολλά· μάλιστα βλέπουμε ακόμα και 15 μέρες πριν τις εκλογές να γίνονται νέες ανακοινώσεις, όπως τα χρηματικά vouchers ενηλικίωσης.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.