Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceneoipasokartfactory-2-scaled-1600x1064.jpg
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τους νέους στις 4 Μαΐου 2023. [pasok.gr]

Τι υπόσχονται στους νέους οι πολιτικοί αρχηγοί;

Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισόδου σε πανεπιστήμια, κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο, θέσεις εργασίας, ακόμη και δωρεάν γη για νέους αγρότες είναι μερικά από όσα τάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη νέα γενιά, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τους νέους στις 4 Μαΐου 2023. [pasok.gr]

Δεν είναι τυχαίο ότι στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών υπήρχε μια ενότητα με θέμα τη νέα γενιά – άλλο που τελικά σε αρκετά σημεία χρησιμοποιήθηκε ο χρόνος για άσχετες με το θέμα τοποθετήσεις ή συζητήθηκαν ελάχιστα ζητήματα επί της ουσίας. Στις ηλικίες των νέων εντοπίζεται δημοσκοπικά το μεγαλύτερο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, έτσι οι νέοι είναι ένα στοίχημα που κάθε κόμμα θέλει να κερδίσει. Το χάσμα γενεών όμως δεν βοηθάει την προσπάθειά τους και γι' αυτό έχουν επιστρατεύσει μέσα όπως το Tiktok και το YouΤube για να τους προσεγγίσουν (οι «πρωτάρηδες» των εκλογών, από 17 έως 21 ετών, είναι περίπου 430.000 ψηφοφόροι). Ακόμα και οι πιο «παραδοσιακοί» όμως είδαμε προεκλογικά να οργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις για να προβάλουν τις θέσεις τους για τη νέα γενιά.

Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν –αφού μάλιστα στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών δεν ανέπτυξαν όλοι τα σημαντικά ζητήματα για τη νεολαία– να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίον εκδηλώνει ο καθένας το ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά, μέσα από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Τα μέσα που επιστρατεύουν για να τραβήξουν την προσοχή είναι πολλά· μάλιστα βλέπουμε ακόμα και 15 μέρες πριν τις εκλογές να γίνονται νέες ανακοινώσεις, όπως τα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη