Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
ceasfalistiko5163147.jpg
[Βασίλης Ρεμπαπής/Eurokinissi]

Πώς αλλάζει η επικουρική ασφάλιση

Τι προβλέπει το νομοθέτημα που ετοιμάζεται να εισαχθεί στη Βουλή από τον υφυπουργό Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου.
[Βασίλης Ρεμπαπής/Eurokinissi]

Οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα στην επικουρική ασφάλιση θεωρούνται από την κυβέρνηση κομβικής σημασίας. Τόσο για τη μακροπρόθεσμη απόδοση του ασφαλιστικού συστήματος, όσο και συνολικά για την οικονομία της χώρας. Παράλληλα όμως αναμένεται να αποτελέσουν σημείο τριβής με την αντιπολίτευση.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που σύντομα θα παρουσιαστεί, είναι το δεύτερο που θα ψηφιστεί. Η πρώτη νομοθετική κίνηση της κυβέρνησης έγινε τον Φεβρουάριο του 2020 με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στα ταμεία κύριας σύνταξης που εισηγήθηκε ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με στόχο την βιωσιμότητά τους έως και το 2070.

Παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση είχε προγραμματιστεί να γίνουν νωρίτερα, δημοσιεύματα κατέγραφαν ότι για το περιεχόμενό τους υπήρχαν σημαντικές διαφωνίες στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας – αρχικά ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στον αρμόδιο υφυπουργό Νότη Μηταράκη. Ακόμη όμως και όταν ο Ν. Μηταράκης «μετοίκησε» στο υπουργείο Μετανάστευσης, δεν υπήρξε ανάλογη κινητικότητα. Οι αλλαγές φαίνεται να επισπεύδονται μετά τον ανασχηματισμού του περασμένου Ιανουαρίου, που έφερε στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τον Κωστή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη