Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
cemusk000_327q3tn.jpg
Ο Ίλον Μασκ, φωτογραφημένος στις 22 Μαρτίου 2022. [PATRICK PLEUL/POOL/AFP]

Τι σημαίνει η συμφωνία 3 δισ. δολαρίων του Ίλον Μασκ με το Twitter

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το Twitter είναι πλέον μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα εταιρεία από ό,τι ήταν πριν από λίγες ημέρες.
Ο Ίλον Μασκ, φωτογραφημένος στις 22 Μαρτίου 2022. [PATRICK PLEUL/POOL/AFP]

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Ίλον Μασκ, είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter μετά την απόκτηση μεριδίου 9,2% στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, για κάτι λιγότερο από 3 δισ. δολάρια ΗΠΑ (2,3 δισ. λίρες). Η ανακοίνωση οδήγησε την τιμή της μετοχής του Twitter σε άνοδο 27% και συνέχισε να αυξάνεται και στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές.

Image
musk.jpg

Αυτός ο ενθουσιασμός των επενδυτών δεν αποτελεί έκπληξη. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υποφέρουν τον τελευταίο καιρό χάρη στις νέες πιέσεις που αναπτύσσονται στα οικοσυστήματά τους. Για παράδειγμα, το Twitter, αλλά και η Meta, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του συστήματος της Apple ενάντια στην παρακολούθηση χρηστών. Αυτό τους κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα, με αποτέλεσμα οι μετοχές και των δύο εταιρειών να παραπαίουν τους τελευταίους μήνες.

Η είσοδος του Μασκ ως μεγαλύτερου μετόχου του Twitter μάλλον δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτό το ζήτημα, αλλά αντιμετωπίζει δύο άλλες πρόσφατες ανησυχίες των επενδυτών. Πρώτον, ο Μασκ απειλούσε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα τηρούνταν τα ιδανικά της «ελευθερίας του λόγου». Η απειλή της δημιουργίας ενός νέου δημοφιλούς μέσου από έναν οραματιστή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη