Τραμπ vs Μπάιντεν: Τι ψηφίζουν οι ομογενείς στις αμερικανικές εκλογές;

Η εποχή του Μάικλ Δουκάκη, που ένωσε τoυς Ελληνοαμερικανούς πέρα από πολιτικά χαρακώματα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όμως οι Έλληνες ομογενείς φαίνονται να συγκλίνουν και πάλι, στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
[Federation of Hellenic Societies of Greater New York]

Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν ο Πέτρος Γαλάτουλας, ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, έλεγε πως «το 90% των ομογενών θα ψηφίσει Τραμπ». Kι αυτό γιατί ο Τραμπ, σε αντίθεση με την Κλίντον, θα έφερνε έναν νέο αέρα στις ΗΠΑ, μαζί με νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα επέβαλλε την απαραίτητη τάξη στο θέμα του μεταναστευτικού και θα στεκόταν στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.

Ο Τραμπ κέρδισε, πέρασαν τέσσερα χρόνια, και η διαμάχη αυτή τη φορά του ιδίου με τον Τζο Μπάιντεν φτάνει κι αυτή στο τέλος της, ενώ η αγωνία κορυφώνεται, όχι μόνο στο εσωτερικό των ΗΠΑ αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πολλοί κάνουν λόγο για τις πιο πολωμένες εκλογές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα των Δημοκρατικών, όλοι κρατούν μικρό καλάθι για τη νίκη του «Joe».

Μιλήσαμε με ομογενείς που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο να μεταφέρουμε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής διασποράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, στις ΗΠΑ ζουν περίπου 3 εκατ. Έλληνες ομογενείς, εκ των οποίων δικαίωμα ψήφου έχουν κοντά στα 2 εκατομμύρια. Από τους Έλληνες της διασποράς, λοιπόν, υπολογίζοντας και αυτούς της τρίτης και τέταρτης γενιάς, αναμένεται να ψηφίσουν γύρω στο 1 εκατομμύριο πολίτες.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.