Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
3'
Κατηγορία:
Στυτική δυσλειτουργία

Τι μάθαμε από τα ποντίκια για την ανδρική στύση

Μια νέα έρευνα του φημισμένου Ινστιτούτου Καρολίνσκα θα μπορούσε να βοηθήσει στη σεξουαλική υγεία των ανδρών.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς λειτουργεί η στύση του πέους, αλλά ποτέ δεν τολμήσατε να ρωτήσετε; Λοιπόν, φανταστείτε ένα στεγνό σφουγγάρι μέσα σε ένα προφυλακτικό. Τώρα ρίξτε νερό στο σφουγγάρι (αυτό είναι το αίμα που ρέει μέσα). Ορίστε.

Αυτό το «σφουγγάρι» του πέους ονομάζεται επιστημονικά corpora cavernosa. Οι στύσεις εξαρτώνται από την εισροή και την παγίδευση του αίματος. Τα λεία μυϊκά κύτταρα ρυθμίζουν τη ροή του αίματος στο σφουγγάρι και την επακόλουθη σφριγηλότητά του. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι συνάδελφοί μου κι εγώ εμβαθύναμε στον ρόλο των ινοβλαστών του πέους, των πιο άφθονων κυττάρων στο ανθρώπινο πέος, για τα οποία ελάχιστα ήταν γνωστά στο παρελθόν.

Ανακαλύψαμε ότι οι ινοβλάστες του πέους βοηθούν τα λεία μυϊκά κύτταρα να χαλαρώσουν. Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που καθιστά τα κύτταρα φωτοευαίσθητα, μπορέσαμε να ενεργοποιήσουμε τους ινοβλάστες φωτίζοντας με μπλε φως από έξω τα πέη των ποντικιών.

Διαπιστώσαμε ότι η επαγόμενη από το φως ενεργοποίηση των ινοβλαστών χαλάρωσε τα λεία μυϊκά κύτταρα και αύξησε τη ροή του αίματος. Η αποτελεσματικότητα αυτής της χαλάρωσης-υποστήριξης εξαρτάται από τον αριθμό των ινοβλαστών. Περισσότεροι ινοβλάστες οδήγησαν σε ευκολότερη χαλάρωση και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη