Όλο και πιο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης των υποκλοπών για την κυβέρνηση

Την ώρα που τα μέλη της επιτροπής της Ευρωβουλής για τις υποκλοπές PEGA κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο της Αθήνας για να φύγουν, ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης δέχονταν τηλεφωνήματα για να σχολιάσουν πληροφορίες πως είχαν λάβει μολυσμένα λινκ που συνδέονταν με το Predator.
Χρόνος ανάγνωσης: 
4
'
Συνέντευξη τύπου της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου PEGA για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, 4 Νοεμβρίου 2022. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Η κυβέρνηση μπορεί να γλίτωσε την κατάταξή της ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Πολωνία ως προς τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού από την επιτροπή PEGA, δεν απέφυγε όμως τη σύσταση από την εισηγήτρια της επιτροπής, Σόφι ιν 'τ Βελντ, να έχει «καθαρίσει» το θέμα των παρακολουθήσεων μέχρι τις εκλογές του 2023.

Η αρχική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ανακοινώθηκε ο ερχομός στην Ελλάδα της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που ερευνά την χρήση παράνομων λογισμικών παρακολούθησης σε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Kύπρο, Ισπανία, Ουγγαρία, Πολωνία), ήταν ουδείς υπουργός να παρουσιασθεί ενώπιόν της. Επικράτησαν ωστόσο ωριμότερες σκέψεις και αποφασίσθηκε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ίσως να είναι τραγική λεπτομέρεια, αλλά ο κ. Γεραπετρίτης «φωτογραφήθηκε» από Τα Νέα του περασμένου Σαββάτου (άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου) ως ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει πάρει τα «δηλητηριασμένα» λινκ της Intellexa.

Σκεφτείτε το λίγο: την πολιτική της κυβέρνησης στο spyware υπερασπίζεται ένα θύμα της.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.