Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
fenn.jpg

Ο θησαυρός του Φιν

Το 2010 ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος Φόρεστ Φιν δημιούργησε ένα κυνήγι θησαυρού που εξήψε τη φαντασία χιλιάδων ανθρώπων και στην πορεία στοίχισε τη ζωή σε κάποιους από αυτούς. Ο θησαυρός βρέθηκε δέκα χρόνια αργότερα.

O Φόρεστ Φιν δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνδρας. Είχε τελειώσει το σχολείο στο Τέξας όταν κατατάχθηκε στην αεροπορία, την οποία υπηρέτησε για 20 χρόνια. Eπέστρεψε από το Βιετνάμ με 25 παράσημα, έχοντας ολοκληρώσει 328 επιτυχημένες αποστολές μέσα σε 348 μέρες.

Image
14_1436710770297.jpeg

Μετά την αποστράτευση του, το 1972, πήρε την γυναίκα του και τις δύο του κόρες και μετακόμισε στη Σάντα Φε του Νιου Μέξικο, όπου με κεφάλαιο $20.000 άνοιξε μια γκαλερί με ειδίκευση στην τέχνη των ιθαγενών, σαν τις δεκάδες άλλες που υπάρχουν στην πόλη. Όμως ο Φιν ήταν μαχητής. Έμαθε γρήγορα όσα μπορούσε να μάθει για την τέχνη και κυρίως ήξερε να πουλά. «Δεν έχει σημασία ποιος είσαι», έλεγε, «αλλά ποιος νομίζουν ότι είσαι». Σύντομα η γκαλερί του περιλάμβανε μια λιμνούλα όπου ζούσε ένας αλιγάτορας, έναν κήπο με εξωτικά πουλιά και τρεις ξενώνες. Στα ράφια της ο Φιν δεν δίσταζε να ανακατεύει κοσμήματα από νεφρίτη, ινδιάνικα μοκασίνια και απομιμήσεις έργων του Ντεγκά, του Μοντιλιάνι και του Μονέ δια χειρός του περίφημου πλαστογράφου Ελμίρ ντε Χόρι (αντικείμενο του ντοκιμαντέρ F is for Fake του Όρσον Ουέλς), τους οποίους ο Φιν μοσχοπουλούσε.

Image
forrest-fenns-airplane.jpeg
Ο Φιν με το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Ανάμεσα στου πελάτες του ήταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Σάμ Σέπαρντ και η Τζέσικα Λανγκ, ο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη