Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
deuce.jpg

The Deuce: Η γέννηση της αμερικανικής βιομηχανίας του πορνό

Παρά την αποτυχία της τηλεοπτικής σειράς Vinyl για την έκρηξη του πανκ στη Νεα Υόρκη του ’70, το HBO δεν πτοείται. Επιστρέφει στα άγρια χρόνια της αμερικάνικης μητρόπολης και επιστρατεύει τον δημιουργό του The Wire και τον Τζορτζ Πελεκάνος για να διηγηθούν την ιστορία γύρω από την Times Square.

«Ντίλερς, συμμορίες πορτοφολάδων, πρεζάκια χαμένα στον δικό τους εφιαλτικό κόσμο, πόρνες, νταβατζήδες, τραβεστί, καμάκια, ζιγκολό, γυμνασιόπαιδα σε σκασιαρχείο και οι πορνοστάρ πρωταγωνίστριες στις ταινίες που προβάλλονταν στους κινηματογράφους πίσω από την Times Square περπατούσαν στον δρόμο μπροστά τους. Ένιωθες ότι βρίσκεσαι στο περιθώριο; Όχι όταν στεκόσουν στην 42η οδό εκεί όπου μπορούσες να βρεις χρήμα, διασκέδαση, ακόμα και να σε επιλέξουν για ένα ρόλο σε μία ταινία. Ή να σε δείρουν και να σε ληστέψουν…»

Αυτή ήταν η εικόνα της 42ης οδού στην Times Square στην καρδιά του Μανχάταν βγαλμένη από τις σελίδες του βιβλίου Sleazoid Express: A Mind Twisting Tour Through The Grindhouse Cinema Of Times Square New York του Μπιλ Λάντις και της Μισέλ Κλίφορντ. H περιοχή ονόμαζαν The Deuce, εκεί όπου «ο υπόκοσμος συναντούσε την ελίτ των Νεοϋορκέζων» και αυτό το παρατσούκλι έδωσε τον τίτλο στη νέα τηλεοπτική σειρά του ΗΒΟ που έκανε πρεμιέρα στις 10 Σεπτεμβρίου και εξερευνά από την αρχή των ’70ς έως τα μέσα των ’80ς τα πρώτα αθώα βήματα του πορνό που θα εξελισσόταν σε μία βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Image
a-photo-of-times-square-in-1976.jpg
Φωτογραφία της Times Square το 1976. [Jack Manning/The New York Times]

Η άγρια και επικίνδυνη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70 μοιάζει να πρωταγωνιστεί τα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη