Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
ceminion.jpg

Τα “κουφάρια” της Αθήνας

Ημιτελή, ογκώδη κτίρια, που κατασκευάστηκαν στο πρόσφατο ή το πιο μακρινό παρελθόν και παραμένουν μέχρι σήμερα άδεια, δημιουργώντας παραφωνία στον αστικό ιστό και ερωτήματα στους περαστικούς. Πώς κατέληξαν έτσι;

Η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι οι μεγάλες επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα μπορεί να περάσουν και δεκαετίες μέχρι να υλοποιηθούν. Αιτία είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες για τις άδειες και τις χρήσεις, οι προσφυγές που συχνά γίνονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πλέον –λόγω κρίσης– η έλλειψη χρημάτων.

Ωστόσο, μετά από μία οκταετία πτώσης και πλήρους απραξίας στην αγορά ακινήτων, η οποία πλέον βρίσκεται στο απόλυτο ναδίρ όσον αφορά τις αξίες, φαίνεται ότι τώρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν –επί του παρόντος στη θεωρία– οι προϋποθέσεις για την αξιοποίηση ορισμένων από τα πιο χαρακτηριστικά μεγάλα ημιτελή κτίρια σε Αθήνα και Πειραιά.

Τα σχέδια επί χάρτου είναι πολλά, για τέσσερις από τις πιο πολυσυζητημένες περιπτώσεις κτιρίων: το mall του Βοτανικού, τον Πύργο Πειραιά, το Μινιόν ή ακόμη και το πρώην μεταλλικό κτίριο δίπλα από το Ιπποκράτειο, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το ερώτημα είναι πόσα από αυτά θα πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Το εμπορικό κέντρο του Βωβού στον Βοτανικό

Οι όμιλοι Alpha και Πειραιώς προσπαθούν να βρουν αγοραστή για τον σκελετό του mall του Βοτανικού, η πώληση του οποίου κάθε άλλο παρά εύκολη είναι· υπάρχει όμως η πίεση του ξεκαθαρίσματος επισφαλειών

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη