Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
cover_parties.jpg
Οι φωτογραφίες είναι των συντακτών του ρεπορτάζ.

Τα κόμματα βλάπτουν το περιβάλλον

Γυρίσαμε για ώρες τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και φωτογραφίσαμε δεκάδες παράνομες προεκλογικές αφίσες που ρυπαίνουν την πρωτεύουσα.
Οι φωτογραφίες είναι των συντακτών του ρεπορτάζ.

Μία εικόνα - χίλιες λέξεις, λέει ο σοφός λαός και γι’ αυτό στο σημερινό ρεπορτάζ θα χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις με φειδώ, αφού οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Η συζήτηση για την αφισορύπανση κατά την προεκλογική περίοδο τείνει να γίνει παράδοση, μιας που ισχύει το «άλλο λέει ο νόμος, άλλα κάνουμε». Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η ελληνική νομοθεσία έχει πάμπολλες διατάξεις για τον περιορισμό και την απαγόρευση της αφισοκόλλησης. Συγκεκριμένα, η υπαίθρια διαφήμιση απαγορεύεται καταρχάς από τον ν. 2946/2001, ο οποίος περιορίζει την παρουσία αφίσας γενικότερα και όχι μόνο αυτής για πολιτικούς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απαγορεύεται στα κόμματα η ανάρτηση αεροπανώ, πανώ, αφισών, με μοναδική εξαίρεση τους χώρους που καθορίζει το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο
 

Ειδικότερα στην πολιτική αφισοκόλληση αναφέρεται ο ν. 3023/2002 που αφορά στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος και προβλέπει ότι κατά κανόνα «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απαγορεύεται στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων η ανάρτηση ή επικόλληση αεροπανώ, πανώ, αφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής», με μοναδική εξαίρεση τους χώρους που καθορίζει το εκάστοτε δημοτικό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη