Τι κέρδισε το κίνημα #MeToo από τη συζήτηση στη Βουλή;

Αναζητώντας τις θέσεις των κομμάτων μέσα στον ορυμαγδό της πόλωσης για την υπόθεση Λιγνάδη.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Ο πρωθυπουργός κρατά την κομμένη φωτογραφία της «Αυγής» που συνέκρινε με σταλινικές πρακτικές. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Ήταν κοινή παραδοχή στις περισσότερες ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, πως η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έγινε εχθές Πέμπτη οφειλόταν στο κίνημα #MeToo. Έστω κι αν τυπικά το αντικείμενό της ήταν η υπόθεση Λιγνάδη και η δημοκρατία στον δημόσιο λόγο, μια και έτσι το όρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που την προκάλεσε. Το ερώτημα όμως που αιωρείται 24 ώρες αργότερα, είναι εάν και πώς οι πολιτικές δυνάμεις που συναπαρτίζουν το κοινοβούλιο αφομοίωσαν τα ζητούμενα της κοινωνικής αυτής διεργασίας, που –καθυστερημένα σε σχέση με το εξωτερικό – εξελίσσεται πλέον στην Ελλάδα.

Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Για να αντιληφθεί κανείς τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, όπως εκφράστηκαν στο ανώτερο δυνατό επίπεδο από τους πολιτικούς αρχηγούς, πρέπει να ψάξει καλά. Να ξεχωρίσει τις απόψεις τους από την εντονότατη αντιπαράθεση που υπήρξε, κυρίως ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον ρόλο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη. Επίσης να δει πίσω από τη σκόνη που σήκωσε η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο που διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος στο διαδίκτυο και τις κατηγορίες που απευθύνει το ένα κόμμα προς το άλλο.

Τι γνώμη έχουν τα κόμματα για το #MeToo

Επιχειρώντας μια τέτοια «ιχνηλάτηση», οφείλει κανείς να σταθεί καταρχάς στην οπτική με την οποία αναλύουν το κίνημα #MeToo οι πολιτικοί σχηματισμοί και οι αρχηγοί τους.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.