ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνα πολιτικής Βαβέλ και ένα συνέδριο που είναι δύσκολο να γίνει

Όλοι εναντίον όλων μοιάζουν να είναι αυτήν την περίοδο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ μαίνονται οι «κόντρες του πληκτρολογίου», αναμένονται εσωκομματικές εξελίξεις, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του, 25 Αυγούστου 2020. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περίοδο εσωτερικής πολιτικής αναστάτωσης, είναι ορατό «δια γυμνού οφθαλμού». Ιδίως αν ο …οφθαλμός αυτός ρίξει μια μικρή ματιά στις δεκάδες αναρτήσεις και τη διαδικτυακή αρθρογραφία στελεχών του κόμματος. Προβληματισμοί, αναζητήσεις αλλά και πολλές κόντρες –ενίοτε άγριες– για το μέλλον του πολιτικού σχηματισμού που έχει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η αίσθηση που αποκομίζει κανείς. Οι εσωκομματικές διαδικασίες που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, δεν μοιάζουν απλά απαραίτητες αλλά και λυτρωτικές.

Αντιπαραθέσεις στη ζέστη του Αυγούστου

Η εικόνα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τον Αύγουστο ήταν αυτή ενός πολιτικού οικοδομήματος στα πρότυπα του «Πύργου της Βαβέλ». Μέσα από τα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στελέχη και βουλευτές του κόμματος, όπως και εν δυνάμει σύμμαχοι, σαν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, επιδόθηκαν στον «πόλεμο του πληκτρολογίου». Μάλιστα το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν πώς ορισμένες από τις αντιπαραθέσεις δεν έμοιαζαν καθόλου με τις έως τώρα συνήθεις «αριστερές» συγκρούσεις. Τόσο στην θεματολογία τους, όσο και στο ύφος ή τη φρασεολογία.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.