Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο:
cover-mowgl.jpg
Η φωτογράφος Julia Fullerton Batten‬ σκηνοθετεί κάποιες από τις πιο γνωστές ιστορίες παιδιών που μεγάλωσαν με ζώα.

Σύγχρονοι Μόγληδες

Για αιώνες ακούμε ιστορίες, αληθινές και επινοημένες, για παιδιά που μεγάλωσαν στη ζούγκλα. Αυτή η μυθοποίηση βρίσκεται στη ρίζα της ανθρώπινης συνείδησης.
Η φωτογράφος Julia Fullerton Batten‬ σκηνοθετεί κάποιες από τις πιο γνωστές ιστορίες παιδιών που μεγάλωσαν με ζώα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου στην πόλη Μπάρεϊτς της Ινδίας δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν αντίκρισε το κοριτσάκι για το οποίο του είχαν μιλήσει. «Συμπεριφερόταν όπως ένα ζώο: έτρεχε στα τέσσερα κι έτρωγε με το στόμα της το φαγητό από το έδαφος».

Τον περασμένο Ιανουάριο, ξυλοκόποι εντοπίζουν σε δάσος της περιφέρειας Ούταρ Πράντες κάποιες μαϊμούδες να τριγυρνούν με ένα απρόσμενο μέλος ανάμεσά τους. Το δεκάχρονο κορίτσι είναι γυμνό και φανερά υποσιτισμένο όμως φαίνεται να νιώθει άνετα με την παρέα της. Όταν οι ξυλοκόποι προσπαθούν να το αποσπάσουν από τις μαϊμούδες, εκείνες τους επιτίθενται. Ο αστυνομικός που φτάνει, επίσης δέχεται την επίθεσή τους, όμως τα καταφέρνει. Απομακρύνεται γκαζώνοντας το αυτοκίνητό του, με το κοριτσάκι στο πλάι του και τις μαϊμούδες να τρέχουν από πίσω του ουρλιάζοντας.

Ενώ τον διεθνή Τύπο κατακλύζουν τίτλοι για «το κορίτσι Μόγλης», οι αρχές δεν μπορούν να εξακριβώσουν την ταυτότητά του. Σιγά-σιγά το κορίτσι μαθαίνει να περπατάει όρθια και να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να τρώει, αλλά έχει συχνά βίαια ξεσπάσματα και συνεχίζει να γρυλίζει.

Λόγω της ταχύτητας με την οποία ανταποκρίνεται στη θεραπεία, οι γιατροί πιστεύουν ότι έπεσαν έξω στην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη