Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceafghanistan063_1236353978.jpg
Νεαρό κορίτσι σε καμπ αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ, 4/11/2021. [Jon Cherry/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP]

Στο παζάρι της Καμπούλ κάποιοι γονείς πουλάνε τα παιδιά τους για να ζήσουν

Η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν οδηγεί απεγνωσμένους γονείς στην πώληση των παιδιών τους. Οι αγοραστές μετατρέπουν τα αγόρια σε μικρούς σκλάβους στο σπίτι και το μαγαζί και τα κορίτσια σε «συζύγους» τους.
Νεαρό κορίτσι σε καμπ αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ, 4/11/2021. [Jon Cherry/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP]

«Ο πατέρας μου με πούλησε γιατί δεν έχουμε ψωμί, ρύζι ή αλεύρι. Με πούλησε σε έναν ηλικιωμένο γι' αυτό», εξηγεί η εννιάχρονη Παρουάνα. Συντετριμμένος από το αίσθημα της ενοχής, ο πατέρας της Αμπντούλ ισχυρίζεται ότι από την ημέρα που πούλησε το κοριτσάκι του δεν μπορεί πλέον να κοιμηθεί. Έφτασε, όπως λέει, σε αυτήν την ακραία απόφαση επειδή δεν υπήρχε εναλλακτική: «Είμαστε οκτώ στην οικογένεια. Αναγκάστηκα να πουλήσω την Παρουάνα για να κρατήσω τους άλλους στη ζωή», παραδέχτηκε.

 

 

Η Παρουάνα και η οικογένειά της έζησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε έναν αφγανικό καταυλισμό προσφύγων στην επαρχία Μπάντγκις στα βορειοδυτικά του Αφγανιστάν. Επέζησαν χάρη στην ανθρωπιστική βοήθεια, ωστόσο η οικονομική κατάσταση της οικογένειας επιδεινώθηκε δραστικά από τότε που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία. Έτσι πριν από δύο μήνες την ίδια μοίρα είχε και η αδερφή της Παρουάνα, που πουλήθηκε από την οικογένεια σε έναν πλούσιο Αφγανό, σε ηλικία μόλις 12 ετών.

Είναι μια ιστορία που έκανε τον γύρο του κόσμου και αντικατοπτρίζει τη σημερινή κατάσταση στο Αφγανιστάν. Οι λεπτομέρειες προκαλούν αποτροπιασμό.

«Αυτή είναι η νύφη σου. Παρακαλώ να την προσέχετε. Από εδώ και πέρα ​​είσαι ο υπεύθυνος γι'

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη