Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
antonis_alakioths_dm74065w.jpg
Ο αποφασισμένος Αντώνης Αλακιώτης.

Στην πυρά

Είμαστε τελικά ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε το σώμα μας, στη ζωή αλλά και στο θάνατο; Και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η εκκλησία για να μας το απαγορεύσει; Οι δήμοι της χώρας που τολμούν να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που το 'χουν πάρει απόφαση και οι αναπάντεχοι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στην καύση.
Ο αποφασισμένος Αντώνης Αλακιώτης.

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι με εμμονές. Καταπιάνονται με ιδέες και αντικείμενα που είναι μεγαλύτερα από τους ίδιους και αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήμα από τη ζωή τους, χωρίς να έχουν κάποιο φανερό όφελος. Η παραδοσιακή ψυχολογία θα τους έριχνε ευχαρίστως στην πυρά ωστόσο, κοιτώντας από ιστορική σκοπιά, αυτοί είναι που συνήθως κινούν την πρόοδο μιας κοινωνίας, συγκρούονται με την σταθερότητα και πηγαίνουν τον κόσμο μπροστά. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Αντώνης Αλακιώτης.

Πριν από πολλά χρόνια έχασε έναν αγαπημένο του φίλο και ως ύστατο φόρο τιμής προσπάθησε να ικανοποιήσει την τελευταία του επιθυμία: την αποτέφρωσή του. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ο αγώνας του για την θεσμοθέτηση της καύσης νεκρών στην Ελλάδα και τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

Μέχρι σήμερα τα σώματα εκείνων που επέλεγαν να αποτεφρωθούν μεταφέρονταν σε άλλες χώρες για να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία. Για τη γειτονική Βουλγαρία αυτό αποτελεί μια καλή επιχείρηση και στη χώρα μας δραστηριοποιείται τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος εταιρίας που αναλαμβάνει αποτεφρώσεις Ελλήνων στη Σόφια. Την ίδια δουλειά αναλαμβάνουν και ελληνικά γραφεία κηδειών, τα οποία παραλαμβάνουν τη σορό και τη μεταφέρουν οδικώς στη Βουλγαρία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη