Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cehof786.jpg
[WHO]

«Στη Λιβύη μπορείς να μιλήσεις και με τις δύο πλευρές»

Η νορβηγίδα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Λιβύη κάνει έναν απολογισμό των δύο πιο πρόσφατων αποστολών της.
[WHO]

Η Ελίζαμπεθ Χοφ είναι από το 2019 εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Λιβύη. Εργαζόμενη για δεκαετίες στην πρώτη γραμμή των πολέμων ανά την υφήλιο, έχει συγκεντρώσει αμέτρητες εμπειρίες, κάποιες από τις οποίες μοιράστηκε μαζί μας.

Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, το Ρέισταντ, που το 1999 αριθμούσε μόνο 559 κατοίκους. Από πολύ νέα αντιλήφθηκε ότι ήθελε να κάνει κάτι για τους συνάνθρωπους της. Ξεκίνησε έτσι τις σπουδές της στη κρατική σχολή νοσηλευτικής της Νορβηγίας και εργάστηκε στη συνεχεία σε νοσοκομείο της περιοχής της. Έκτοτε πολύ νερό έτρεξε στο αυλάκι και ανάμεσα σε μια αποστολή και την άλλη σπούδασε Παιδαγωγική σε πανεπιστήμιο της Νορβηγίας, απέκτησε μάστερ στη Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και διδακτορικό στο Χάρβαρντ με θέμα «Επίλυση συγκρούσεων και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις». Ως επαγγελματίας βρέθηκε άλλοτε απεσταλμένη του Ερυθρού Σταυρού, άλλοτε του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας της, στο Κάιρο, το Αφγανιστάν –το όποιο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν οι Μουτζαχεντίν πήραν την εξουσία εξωθώντας τα μελή των περισσότερων διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων να τραπούν σε δραματική φυγή– και στη Σομαλία. Εκεί της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη