Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Επιμέλεια:
stay2.jpg

Stay for Breakfast

Ένα βιβλίο προτείνει προγεύματα στα οποία δεν αντιστέκεσαι.

Η Σιμόνε Χόλις, φωτογράφος με έδρα το Βερολίνο, συγκέντρωσε στο βιβλίο Stay for Breakfast μια επιλογή από συνταγές από όλον τον κόσμο, κατάλληλες για πρόγευμα στο κρεβάτι, για οικογένειες, για λάτρεις της υγιεινής διατροφής και όσους προσπαθούν να συνέλθουν από hangover.

Crêpes Suzette με πορτοκάλι και λάιμ

(για 4 άτομα)

Image
copy.jpg

Υλικά: Για τις κρέπες: 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.σ. ζάχαρη, πρέζα θαλασσινό αλάτι, 250 ml γάλα, 80 ml νερό, 1-2 κ.σ. βούτυρο + λίγο έξτρα για το τηγάνι, 2 αυγά. Για τη σος: 50 γρ. ζάχαρη άχνη, 3 κ.σ. (45 γρ.) βούτυρο, ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι, χυμός από 1 λάιμ, 2 κ.σ. Grand Marnier (προαιρετικά).

Οδηγίες: Για τις κρέπες, αναμείξετε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπήστε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και τα αυγά. Ενώ χτυπάτε, ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να το μείγμα να κάνει φουσκαλίτσες.

Ρίξτε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2 κ.σ. του μείγματος φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα. Όταν η κρέπα αρχίζει να κάνει φουσκαλίτσες (περίπου 1 λεπτό), αναποδογυρίστε τη και ψήστε την για άλλα 30”. Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη, βάλτε τη σε ένα πιάτο και επαναλάβετε τη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη

Ταυτότητα insidestory.gr 
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος ονόματος τομέα: The Whole Story A.E.
ΑΦΜ: 800713524 ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, ΓΕΜΗ: 137938201000
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δημήτρης Ξενάκης
Διαχειριστής ιστοσελίδας-Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Ξενάκης
Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Λομβαρδέα
Έδρα: Στησιχόρου 1, 10674 Αθήνα
Επικοινωνία: [email protected], +30 2107295605