Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cesotiria5463968.jpg
Στιγμιότυπο από την πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Σωτηρία, 17/12/2021. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

Σταθμίζοντας τον θάνατο

Η μελέτη των καθηγητών Λύτρα και Τσιόδρα που σήκωσε θόρυβο κι έφτασε μέχρι τη Βουλή επαναλαμβάνει πράγματα γνωστά. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι, εξίσου σημαντικοί παράγοντες, που επηρεάζουν τη θνητότητα στις ΜΕΘ.
Στιγμιότυπο από την πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Σωτηρία, 17/12/2021. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

Σε ένα διάλειμμα του πανελλήνιου πνευμονολογικού συνεδρίου, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, συνάντησα τον Δημήτρη Γεωργόπουλο, διευθυντή της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Γνωριστήκαμε πέρυσι, στη διάρκεια ρεπορτάζ για τον κορονοϊό, στο Ηράκλειο.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#Christmas21: Κάνε δική σου την ετήσια συνδρομή του inside story και κέρδισε 20€! Γίνε σήμερα συνδρομητής EΔΩ.

Η Μονάδα του Γεωργόπουλου έχει μία από τις μικρότερες θνητότητες της χώρας μέσα στην πανδημία: μόλις ένας ασθενής αποβίωσε στο πρώτο κύμα – ήταν ο γνωστός γερμανός μαθηματικός, που έχασε τη ζωή στα 46 του χρόνια. Εκείνο το περιστατικό, αλλά και όσα μου είχαν αφηγηθεί συνάδελφοί του από άλλα νοσοκομεία της χώρας, για το πώς προσπαθεί αυτή η μονάδα να δέχεται όσο το δυνατόν λιγότερους ασθενείς, βοηθώντας τις κλινικές Covid να αντιμετωπίζουν έγκαιρα τα περιστατικά ώστε να αποφύγουν τη ΜΕΘ, με είχαν οδηγήσει πέρσι τον Νοέμβριο, κατά το δεύτερο κύμα, στο ΠΑΓΝΗ (το τι κάνουν διαφορετικά στο Ηράκλειο μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη