Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cepantelia.jpg
Η Άννα Παντελιά στην αποστολή στο νότιο Σουδάν με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ζωή στην πρώτη γραμμή στο Νότιο Σουδάν

Η φωτογράφος Άννα Παντελιά, μετά τη θητεία της στο Cern και την ήσυχη Ελβετία, βρέθηκε στο εχθρικό και απρόβλεπτα επικίνδυνο Νότιο Σουδάν, για μία αποστολή με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Γυρνώντας μοιράστηκε τις εμπειρίες της με το inside story.
Η Άννα Παντελιά στην αποστολή στο νότιο Σουδάν με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ήταν ακόμα μικρή όταν κατάλαβε ότι οι ζωές των ανθρώπων δίπλα της μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικές από τη δική της. Όπως αυτή του συμμαθητή της στο σχολείο, που ενώ είχαν την ίδια δασκάλα, έκαναν τα ίδια μαθήματα και έπαιζαν στο ίδιο προαύλιο, εκείνος τα απογεύματα μάζευε τα καρότσια στο σούπερ μάρκετ. Το ενδιαφέρον της για το διαφορετικό και η περιέργεια να ανακαλύπτει νέα πράγματα την οδήγησαν στην ενασχόληση με τη φωτογραφία. Έχει δημοσιεύσει μία σειρά αποκαλυπτικών φωτορεπορτάζ και συνεντεύξεων σε μεγάλα διεθνή μίντια (Newsweek, BBC, The Telegraph, Guardian) για διάφορα θέματα και ήταν επίσημη φωτογράφος στο Cern στην Ελβετία.

Η τελευταία ανησυχία της όμως την οδήγησε κάπου πολύ διαφορετικά: στο επικίνδυνο Σουδάν. Αυτή την εμπειρία της η Άννα Παντελιά μοιράζεται μαζί μας.

Image
ellada_notio_soydan.jpg

Την ρωτήσαμε πώς βρέθηκε από τη φιλήσυχη Ελβετία στο απόμακρο Νότιο Σουδάν και μας λέει πως ο στόχος της αρχικά ήταν άλλος. «Ήθελα να βρεθώ στην Μέση Ανατολή, καθώς είναι η περιοχή που με ενδιαφέρει πιο πολύ λόγω των πολιτικών ζητημάτων της αλλά και γιατί έχοντας ασχοληθεί με το προσφυγικό ήταν πολύ σημαντικό να βρεθώ σε περιοχές όπως η Συρία ή το Ιράκ, που είναι οι χώρες από όπου αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη