Σνόουντεν: «Κάποτε εργαζόμουν για το κράτος. Πλέον εργάζομαι για τον πολίτη»

Η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Έντουαρντ Σνόουντεν συνοδεύτηκε από την αγωγή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, γιατί δεν υπέβαλε το χειρόγραφο για έλεγχο στη CIA και την NSA. Τι καινούριο μαθαίνουμε για τη ζωή του, διαβάζοντας το πολυσέλιδο βιβλίο;
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
Ο Σνόουντεν φωτογραφημένος το 2015 για τη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στη σουηδική Dagens Nyheter. [Lotta Hardelin/DAGENS NYHETER/AFP]

Η αυτοβιογραφία του Έντουαρντ Σνόουντεν, ένα από τα πλέον αναμενόμενα βιβλία της χρονιάς, κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 17 Σεπτεμβρίου. Παρά τη σχετική δημοσιότητα, όμως, η υποδοχή του κοινού ήταν μάλλον χλιαρή. Οι προπαραγγελίες δεν έφτασαν στα επιθυμητά επίπεδα, με αποτέλεσμα το «Permanent Record» να ξεκινήσει την εμπορική διαδρομή του στην εικοστή πέμπτη θέση της λίστας με τα ευπώλητα βιβλία.

Όταν όμως η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποφάσισε να μηνύσει τον Σνόουντεν, το ενδιαφέρον για το βιβλίο απογειώθηκε. Μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε στην πρώτη θέση των best-sellers. Στα ελληνικά κυκλοφορεί ήδη με τίτλο «Το Μεγάλο Φακέλωμα» (Εκδόσεις Ψυχογιός, μετάφραση: Χρήστος Καψάλης).

Ο ίδιος πανηγύρισε μέσω Twitter για την εκδοτική επιτυχία, αποδίδοντάς την ευθέως στην αγωγή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.