Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
cesq-lim-j7xzms4p8og-unsplash.jpg
[Sq Lim/Unsplash]

Σκύλοι και τηλεόραση: να τι ξέρουμε για τη σχέση τους

Καταλαβαίνουν τι βλέπουν στην οθόνη οι σκύλοι που ζουν μαζί μας; Τους παρηγορεί όταν μένουν μόνοι ή ταράζονται από τους ήχους; Μία ειδικός δίνει συμβουλές για την ευζωία του κατοικιδίου μας.
[Sq Lim/Unsplash]

Εκ πρώτης όψεως, ένα τηλεοπτικό κανάλι που ξεκίνησε πρόσφατα και είναι αφιερωμένο στα σκυλιά φαίνεται ας πούμε ...τρελό. Όμως τα κατοικίδιά μας συχνά περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα μόνα τους στο σπίτι και η παροχή κάποιας μορφής εμπλουτισμού του χρόνου τους και ερεθισμάτων μπορεί να είναι πολύ ευεργετική – τόσο για τους σκύλους όσο και για τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί σκύλοι απόλαυσαν το γεγονός ότι είχαν τους ιδιοκτήτες τους κοντά για πολύ περισσότερο χρόνο από τον κανονικό, λόγω των περιορισμών της δημόσιας υγείας. Όμως η σταδιακή επιστροφή στους χώρους εργασίας, μαζί με τα ολοένα και πιο πολυάσχολα κοινωνικά ημερολόγια, σημαίνει ότι οι σκύλοι μας περνούν και πάλι περισσότερο χρόνο με μοναδική παρέα τον εαυτό τους.

Ορισμένοι από τους σκύλους φίλους μας –ιδιαίτερα εκείνοι που γνώρισαν τη ζωή μόνο με τους ιδιοκτήτες τους από την έναρξη της πανδημίας– αντιμετωπίζουν τώρα κάποιες δυσκολίες προσαρμογής σε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής. Έτσι, κάθε εργαλείο που μπορεί να τους προσφέρει ερεθίσματα και ψυχαγωγία μπορεί να είναι χρήσιμο, για να ελαχιστοποιηθεί η δυσφορία τους και να παραμείνουν ευτυχισμένοι και υγιείς.

Το άγχος αποχωρισμού των σκύλων είναι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη