Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceanittahipper.jpg
Η Ανίτα Χίπερ απαντά στις ερωτήσεις ελληνίδας δημοσιογράφου στη συνέντευξη Τύπου της 9ης Αυγούστου 2022.

Σκληρή απάντηση της εισηγήτριας της επιτροπής PEGA προς Κομισιόν για το Predator

Καυστικά απάντησε η ευρωβουλευτής Σόφι ιν 'τ Βελντ, εισηγήτρια της επιτροπής PEGA για τα λογισμικά κατασκοπίας, στις χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν Ανίτα Χίπερ για τις υποκλοπές, μιλώντας στο inside story. To Predator φαίνεται πως γίνεται αφορμή να έρθουν στην επιφάνεια εντάσεις ανάμεσα στα ευρωπαϊκά όργανα που έχουν βαθιές ρίζες.
Η Ανίτα Χίπερ απαντά στις ερωτήσεις ελληνίδας δημοσιογράφου στη συνέντευξη Τύπου της 9ης Αυγούστου 2022.

Χθες Τρίτη 9 Αυγούστου έγινε ερώτηση από την δημοσιογράφο του Euronews και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Έφη Κουτσοκώστα προς την Κομισιόν, για την υπόθεση των παράνομων υποκλοπών στην Ελλάδα με τη χρήση του λογισμικού κατασκοπίας Predator αλλά και των νόμιμων επισυνδέσεων από την ΕΥΠ με (γνωστούς έως τώρα) στόχους τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

 

 

Η δημοσιογράφος, απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο της Κομισιόν Ανίτα Χίπερ ζήτησε ένα σχόλιο για το «σκάνδαλο» –όπως είπε– που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα σχετικά με τη (νόμιμη) παρακολούθηση του τότε ευρωβουλευτή και πλέον προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και προηγουμένως του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και ρώτησε αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και αν ανησυχεί για το τι συμβαίνει στη χώρα αυτή τη στιγμή καθώς και ευρύτερα για την κατάσταση του κράτους δικαίου. Το δεύτερο ερώτημα που απηύθυνε η ανταποκρίτρια ήταν αν η Κομισιόν το θεωρεί ευρωπαϊκό ζήτημα και αν ναι, αν συμφωνεί με όσα δήλωσε στο inside story η Σοφι ιν 'τ' Βελντ, εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου η οποία ερευνά τη χρήση spyware από κράτη-μέλη, ότι δηλαδή η Europol και η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη