Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Κείμενο:
untitled-2.jpg

Six Degrees of Separation: Είναι μικρός ο κόσμος

Πόσο μικρός; Και είναι ο Κέβιν Μπέικον το κέντρο του σύμπαντος;

Το 1994, τρία κολεγιόπαιδα στην Πενσιλβάνια έβλεπαν το Footloose, όταν είχαν μία επιφοίτηση: ο Κέβιν Μπέικον είχε εμφανιστεί σε τόσο πολλές ταινίες, που θα μπορούσε να συνδεθεί με οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό σε λιγότερο από έξι βήματα. Για παράδειγμα, ο Άντονι Χόπκινς στη «βαθμίδα Μπέικον» (Bacon numbers) έχει 2, καθώς έπαιξε στο Fracture με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος έπαιξε με τον Μπέικον στο Crazy, Stupid, Love.

Ακόμη ένα παράδειγμα της σύνδεσης σε 4 βήματα: Η Μέριλιν Μονρόε έπαιξε στους Αταίριαστους με τον Μοντγκόμερι Κλιφτ, που έπαιξε στο Μια Θέση στον Ήλιο με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, που έπαιξε στο Lassie Come Home με τον Ρόντι ΜακΝτόουαλ, που έπαιξε στο The Big Picture με τον Κέβιν Μπέικον.

Image
kevinbaconart.jpg

O Μπέικον βρισκόταν λοιπόν στο κέντρο της βιομηχανίας θεάματος! O πλανήτης ενθουσιάστηκε. H ιδέα έγινε φωτογραφικό άλμπουμ, σάντουιτς, αστείο σε διάφορα σίριαλ και ταινίες, ενώ η Google προσέφερε τo 2012 τη δυνατότητα να βρεις τι βαθμό Μπέικον έχει κάθε ηθοποιός (βάζεις στη μηχανή αναζήτησης «Bacon number» και το όνομα οποιουδήποτε ηθοποιού). Στα τέλη της δεκαετίας ένας μεταπτυχιακός φοιτητής (πλέον καθηγητής Πανεπιστημίου) δημιούργησε για πλάκα το σάιτ The Oracle of Bacon, που βρίσκει

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη