Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
cesexedu.jpg

Το Sex Education του Netflix διδάσκει σεξουαλική αγωγή καλύτερα από τα σχολεία

Για τους γονείς παιδιών γυμνασίου και λυκείου που δεν αρκούνται στο μάθημα της σεξουαλικής υγείας, που έχει ξεκινήσει συντηρητικά να διδάσκεται στα περισσότερα σχολεία της επικρατείας, υπάρχει μια καλύτερη –και τολμηρότερη– λύση.

Στη σειρά Sex Education του Netflix, της οποίας έχουν ήδη παιχτεί τρεις σεζόν, πρωταγωνιστεί μια ομάδα μαθητών και καθηγητών σε ένα βρετανικό λύκειο. Παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η σεξουαλική αγωγή στο συγκεκριμένο σχολείο, διδάσκει τους θεατές για το σεξ και τη σεξουαλικότητα – και συχνά κάνει καλύτερη δουλειά από τα σχολικά μαθήματα.

Στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, η Δρ Τζιν Μίλμπερν (Τζίλιαν Άντερσον) δίνει μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο για το νέο της βιβλίο, Ανεκπαίδευτο Έθνος: Ένα μανιφέστο σεξουαλικής εκπαίδευσης για τη νεολαία μας. Όταν ο παρουσιαστής τής ζητά να του μιλήσει για το βιβλίο, εκείνη απαντά ότι «σοκαρίστηκε από την ακαταλληλότητα» των σχολικών μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής. Έτσι δημιούργησε «αυτό το ευανάγνωστο εγχειρίδιο, για να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των εφήβων μας και των γονέων τους, καθώς γίνονται σεξουαλικά ενεργοί νέοι ενήλικες».

Εκείνος απαντά: «Ακούγεται λίγο πικάντικο». Η Τζιν ανταπαντά: «Λοιπόν, αν με τον όρο “πικάντικο” εννοείτε ότι είναι άκρως ερευνημένο και απολύτως απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία των παιδιών μας, τότε, ναι, υποθέτω ότι είναι».

Η απάντηση της Τζιν θα μπορούσε εύκολα να δοθεί και για την ίδια την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη