Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
serpent5.jpg

Το «Ερπετό» στην Αθήνα

Η σειρά «The Serpent» επικεντρώνεται στη δράση του κατά συρροή δολοφόνου Σαρλ Σομπράζ στην Ταϊλάνδη. Όμως λίγο πριν, ο ευφυής αυτός ψυχοπαθής είχε περάσει από την Αθήνα των ημερών του Πολυτεχνείου και είχε φυλακιστεί στον Κορυδαλλό και την Αίγινα, από όπου δραπέτευσε με μυθιστορηματικό τρόπο.

Τo πρωί της 26ης Απριλίου 1975 οι πελάτες των καφενείων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς απολαμβάνουν τον καφέ και το ούζο τους, αντικρίζουν έκπληκτοι μαύρο καπνό να βγαίνει από τα καγκελόφρακτα παράθυρα μιας κλούβας του τμήματος Μεταγωγών. Οι φύλακες πετάγονται έντρομοι ενώ οι κρατούμενοι στο πίσω μέρος βροντούν πανικόβλητοι την πόρτα. Οι οκτώ φύλακες σπεύδουν να τους βοηθήσουν, ανοίγουν την κλούβα και οι κρατούμενοι πετάγονται έξω.

Οι πρώτοι τρεις είναι Έλληνες και πιάνονται αμέσως στα χέρια με τους φύλακες, σε μια απόπειρα να το σκάσουν. Οι άλλοι δύο ξεγλιστρούν από τον καυγά και εξαφανίζονται τρέχοντας στα στενά του Πειραιά. Ο ένας είναι ο Πίτερ, διαρρήκτης από την Αυστραλία. Ο άλλος είναι ο Σαρλ Σομπράζ, το διαβόητο «Ερπετό».

Η ζωή και τα εγκλήματα του Σαρλ Σομπράζ

Στο βιβλίο τους The Life and Crimes of Charles Sobhraj, το οποίο εκδόθηκε το 1979, οι Αυστραλοί δημοσιογράφοι Ρίτσαρντ Νέβιλ και Τζούλι Κλαρκ διηγούνται με αρκετή γλαφυρότητα το πέρασμα από την Αθήνα του πολυτάλαντου Γάλλου τυχοδιώκτη. Βασίστηκαν στις συνεντεύξεις που ο Σομπράζ παραχώρησε στον Νέβιλ για τέσσερις μήνες το 1977, ενώ βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές του Τιχάρ στο Νέο Δελχί, υπόδικος για απόπειρα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη