Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
danielace.jpg
Η Ντανιέλα, δημοσιογράφος από τη Γερμανία, ποζάρει φορώντας second hand ρούχα στη γωνία της Καλλιδρομίου, λίγο πέρα από τα σκαλάκια που οδηγούν στον Λόφο του Στρέφη.

Τα ρούχα από δεύτερο χέρι σαν πρώτη επιλογή

Ανάγκη ή προτίμηση; Εφήμερη μόδα ή κάτι πιο μόνιμο; Έχοντας κατακτήσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα second hand και vintage καταστήματα κερδίζουν έδαφος και στην Αθήνα.
Η Ντανιέλα, δημοσιογράφος από τη Γερμανία, ποζάρει φορώντας second hand ρούχα στη γωνία της Καλλιδρομίου, λίγο πέρα από τα σκαλάκια που οδηγούν στον Λόφο του Στρέφη.

Φιλοξένησα την Ντανιέλα στην Αθήνα για σχεδόν δύο εβδομάδες, μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Δημοσιογράφος για γερμανόφωνα μέσα, ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει θέματα γύρω από το προσφυγικό, και στρώθηκε γρήγορα στη δουλειά: έφευγε νωρίς το πρωί και επέστρεφε εξαντλημένη, συνήθως αφού είχε νυχτώσει.

Ένα σαββατιάτικο απόγευμα, μπήκε στο σπίτι με χαμόγελο και δυο μεγάλες σακούλες στο κάθε χέρι και έφυγε σφαίρα για το πλυντήριο. «Πού τα βρήκες όλα αυτά τα ρούχα;», τη ρώτησα λίγο αργότερα, όταν τα σκοινιά στο μπαλκόνι όπου καθόμουν είχαν πια γεμίσει από φρεσκοπλυμένα φορέματα, φούστες, T-shirt και ένα μαγιό.

Δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις; Πάτα εδώ!

Παλιά ξέραμε μόνο την Αμερικανική Αγορά. Σήμερα, τα καταστήματα με second hand ρούχα έχουν πολλαπλασιαστεί και η πελατεία τους έχει διευρυνθεί: από τους «πάνκηδες και ροκαμπίληδες» που ήταν παλιά, σήμερα είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών, εισοδημάτων και προτιμήσεων. Τα επιχειρήματά τους είναι πολλά: εκτός από μία συμφέρουσα τιμή, τα ρούχα που φτιάχνονταν παλιά έχουν αντοχή, τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, είναι μοναδικά, καθαρά, έχουν τη γοητεία του χρησιμοποιημένου και δεν είναι μέρος του fast fashion των μεγάλων αλυσίδων, όπως οι Zara και H

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη