Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
19'
Κείμενο:
cehubbardimage32.jpg
Ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας Ρον Λ. Χάμπαρντ. [Εικονογράφηση: Γιώργος Γούσης]

Οργάνωση προσκείμενη στη Σαϊεντολογία κάνει επισκέψεις σε σχολεία

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας του inside story για τη Σαϊεντολογία, αποκαλύπτουμε πώς μία προσκείμενη στη Σαϊεντολογία οργάνωση κάνει επισκέψεις σε σχολεία. Ακόμη, παρουσιάζουμε τι λένε βιβλία της Σαϊεντολογίας για την ομοφυλοφιλία και την ηθική, την επίσημη πρακτική της «αποσύνδεσης» και το ζήτημα της αναγνώρισής της ως θρησκείας στην Ελλάδα.
Ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας Ρον Λ. Χάμπαρντ. [Εικονογράφηση: Γιώργος Γούσης]

Ένα μεσημέρι Σαββάτου περπατούσα στην πλατεία Μοναστηρακίου, όταν ένας κύριος με τιρκουάζ μπλουζάκι με πλησίασε και μου έδωσε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο. Ήταν από μία ομάδα με τίτλο «Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Ελλάδα Χωρίς Ναρκωτικά», της οποίας την ύπαρξη ομολογώ πως αγνοούσα. Διάβασα το φυλλάδιο προσεκτικά και εδώ μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς:

Image
drugs_final_1_censored.jpg
Το φυλλάδιο ανήκε στην Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Ελλάδα Χωρίς Ναρκωτικά. Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας δεν αναφέρεται πουθενά.

Με δύο λόγια

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας του inside story για τον άγνωστο κόσμο της Σαϊεντολογίας στην Ελλάδα, παρουσιάζουμε το πώς η «Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Ελλάδα Χωρίς Ναρκωτικά», μία οργάνωση που πρόσκειται και στηρίζεται από τη Σαϊεντολογία, κάνει επισκέψεις σε σχολεία και μοιράζει υλικό, που παρόλα αυτά δεν κάνει αναφορά στην «Ελληνική Εκκλησία της Σαϊεντολογίας». Στη συνέχεια, παραθέτουμε τι λένε βιβλία της Σαϊεντολογίας για την ομοφυλοφιλία και μιλάμε με έναν πρώην Σαϊεντολόγο, ο οποίος, όντας μπαϊσέξουαλ, απομακρύνθηκε σταδιακά από την Εκκλησία όταν διάβασε σε βιβλίο του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρτ, ότι η ομοφυλοφιλία είναι «εκτροπή» του «σεξουαλικά διεστραμμένου». Ακόμη, μιλάμε για την επίσημη πρακτική της «αποσύνδεσης» των Σαϊεντολόγων από συγγενικά και προσφιλή τους πρόσωπα, όταν αυτά γίνονται

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη