Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
38'
Κείμενο & Φωτογραφίες:
scientology_cover4.jpg
Η είσοδος στην Ελληνική Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, στην οδό Ασκληπιού 9.

Ο Άγνωστος Κόσμος της Σαϊεντολογίας στην Ελλάδα

Η «Ελληνική Εκκλησία της Σαϊεντολογίας» προσεγγίζει περαστικούς στην οδό Ασκληπιού, προσφέροντας αμφιλεγόμενα τεστ άγχους και προσωπικότητας, ενώ πρόσφατα αγόρασε πολυώροφο ακίνητο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, έναντι €2.260.000. Όλα δείχνουν ότι διεκδικεί ένα λαμπρότερο μέλλον. Εμείς ερευνήσαμε το πρόσφατο παρελθόν της.
Η είσοδος στην Ελληνική Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, στην οδό Ασκληπιού 9.

«Τι σε απασχολεί στη ζωή σου;», με ρωτάει η Άννα, υπεύθυνη για την εγγραφή νέων μελών στην Ελληνική Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, την ώρα που ο ήχος από τον εκτυπωτή θροΐζει στα αυτιά μου.

«Έχω πρόβλημα στη δουλειά μου», απαντάω.

«Δηλαδή;»

«Έχω πολύ άγχος και δεν μπορώ να βρω ελεύθερο χρόνο».

Με δύο λόγια

Στο πρώτο από τα δύο κείμενα της έρευνας του inside story για τον άγνωστο κόσμο της Σαϊεντολογίας στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος του inside story περιγράφει την εμπειρία του στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας σε Αθήνα και Νέα Υόρκη και μιλάει με πολλούς πρώην Σαϊεντολόγους και μέλη της εκκλησίας, όπως την Έφη Λάμπα, μία πιστή που έδωσε στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας περισσότερα από €190.000 μέσα σε λίγα χρόνια, τον Μάνο Γαρυφάλλου, έναν από τους καλύτερους ιερείς της Σαϊεντολογίας στην Ευρώπη, και τη Σπάνκι Τέιλορ, μία διάσημη πρώην Σαϊεντολόγο και φίλη του Τζον Τραβόλτα. Μέσα από τις διηγήσεις των προσώπων, παρουσιάζεται το ζήτημα της συλλογή πόρων και των δωρεών προς την εκκλησία, η αγορά ενός νέου κτιρίου στην Αθήνα με το αντίτιμο των €2.260.000, το τεστ προσωπικότητας και άλλες θρησκευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται στην οδό Ασκληπιού 9, η σχέση της Σαϊεντολογίας με το Χόλιγουντ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη