Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
ce_roda.jpg

Ρόδα, Facebook και καλάσνικοφ

Στο νέο του μυθιστόρημα «Η Τράτα των Παιδιών», ο ορκισμένος εχθρός της ιταλικής Μαφίας Ρομπέρτο Σαβιάνο, συγγραφέας του «Γόμορρα», επιστρέφει για να διηγηθεί τον τρόπο με τον οποίον η Καμμόρα στρατολογεί τους πιτσιρικάδες της γενιάς του Facebook.

Μια συμμορία από δεκαεξάχρονους πιάνει έναν συνομήλικο τους, μετά το σχολείο. Ενώ τον κρατάνε στο έδαφος, ο αρχηγός τους, ο Νίκολας, αφοδεύει στο πρόσωπο του με απίστευτη ψυχραιμία. Σε λίγο ανεβάζει το βίντεο της αηδιαστικής πράξης στο Facebook. Το θύμα, ο Ρενατίνο, υπέπεσε σε ένα σημαντικό παράπτωμα: έκανε πολλά likes στη σελίδα του Facebook της κοπέλας που αρέσει στον αρχηγό. Ο Νίκολας Φιορίλο, αλλιώς «Μαχαραγιάς», είναι φιλόδοξος, αδίστακτος, παράτολμος και ευφυής. Διαβάζει τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλι και στις συμβουλές του Φλωρεντινού στοχαστή ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει την εξουσία από τους «ηλικιωμένους και αδύναμους» μαφιόζους της Νάπολης. Το όνειρο του είναι να πιει σαμπάνια μαζί με τους ισχυρούς που συχνάζουν στο μοδάτο κλαμπ της πόλης, το «Νέος Μαχαραγιάς».

Ο στρατός του, μία δράκα δεκαεξάχρονων, μοιράζεται τη δίψα του για χρήμα και φήμη. Αλωνίζουν με τα μηχανάκια τους στενούς δρόμους της Φορτσέλα, της συνοικίας της Νάπολης όπου βασιλεύει η Καμόρα. Ανταλλάσσουν χωρίς δισταγμό την κονσόλα του Call Of Duty με τη σκανδάλη του καλάσνικοφ και, όπως όλοι οι συνομήλικοι τους, ανεβάζουν τα κατορθώματα τους στα σόσιαλ μίντια. Είναι τα καλομαθημένα παιδιά της μεσαίας τάξης

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη