Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
whitewidow.jpg

Η Λευκή Χήρα της τρομοκρατίας

Πρώην πανκ τραγουδίστρια, αισθητικός, μητέρα δύο παιδιών, στρατολόγος του ISIS. H Σάλι Τζόουνς, που σκοτώθηκε από αμερικανικό drone στη Συρία, δεν θα λείψει σε κανέναν.

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατός της από αμερικανικά πυρά, η Σάλι Τζόουνς ήταν η πλέον καταζητούμενη γυναίκα της Μεγάλης Βρετανίας. Προπαγανδίστρια του ISIS, στρατολογούσε έντονα κυρίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούσε φανατικά, κατάστρωνε επιθέσεις και έπειθε νεαρές δυτικές γυναίκες να γίνουν νύφες τζιχαντιστών. Τα πυρά του μη επανδρωμένου σκάφους των ΗΠΑ την βρήκαν στη Ράκα, όπου βρισκόταν από το 2013, ακολουθώντας τον πολύ νεαρό σύζυγό της, Τζούναϊντ Χουσέν, γνωστό χάκερ και μετέπειτα μαχητή του Ισλαμικού Κράτους.

Image
nintchdbpict0003598270341.jpg

Όταν εγκατέλειψε τη Μεγάλη Βρετανία, η Τζόουνς ήταν 45 ετών και ο μέλλων σύζυγός της 19. Είχαν γνωριστεί σε ένα φόρουμ και ο Χουσέν την προσηλύτισε γρήγορα στο Ισλάμ. Γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ, ο πακιστανικής καταγωγής Τζούναϊντ ήταν χάκερ με το ψευδώνυμο Trick, μέλος της ομάδας TeaMp0isoN και πλέον, ως Aμπού Χουσεΐν αλ Μπριτάνι, ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα που αυτοαποκαλείτο Κυβερνο-Χαλιφάτο.

Σε ηλικία 18 ετών είχε καταδικαστεί σε εξάμηνη φυλάκιση επειδή είχε διαρρεύσει τα emails του γραμματέα του Τόνι Μπλερ, ενώ στο βιογραφικό του ως χάκερ μετρούσε μεταξύ πολλών άλλων επιθέσεις στους λογαριασμούς Τwitter του Newsweek και του International Business

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη