Κλάιβ Σινκλέρ: Ο εφευρέτης που έβαλε τους Η/Υ στα σπίτια

Η είδηση του θανάτου του Σερ Κλάιβ Μαρλς Σινκλέρ ανέσυρε όμορφες αναμνήσεις μιας παιδικής ηλικίας της σύγχρονης πληροφορικής, όταν οι εφευρέσεις του μετέτρεψαν την τηλεόραση από «χαζοκούτι» σε μέσο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'

Πολλοί από εμάς έκαναν τα πρώτα τους πληκτρολογήματα στα δημιουργήματα του Σερ Κλάιβ Σινκλέρ, παίζοντας και μαθαίνοντας την αλφαβήτα της νέας εποχής.

Ο Σινκλέρ ήταν ο εφευρέτης που έκανε τους Η/Υ προσιτούς για τη μέση οικογένεια και τους μετέτρεψε σε στοιχείο της οικοσυσκευής για τα ευρωπαϊκά σπίτια. Ήταν ακόμη παράδειγμα για τις επιχειρηματικές του κινήσεις (και αποτυχίες), που έδωσαν τον σπόρο για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος όπου έκαναν τα πρώτα τους βήματα οι πρωταγωνιστές των επόμενων χρόνων.

Λιγότερο γνωστή είναι η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της μικροηλεκτρονικής, που ήταν η αγάπη του από τη δεκαετία του '50 και αντικείμενο έντονης συγγραφικής και εκλαϊκευτικής δραστηριότητας.

Ο Startupper των '50s

Πριν ακόμη τελειώσει το σχολείο, ο Σινκλέρ εμφάνισε το εφευρετικό του ταλέντο. Σε ηλικία μόλις 12 ετών είχε σχεδιάσει ένα «προσωπικό» υποβρύχιο και λίγο πριν δώσει τις κατατακτήριες εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, είχε ολοκληρώσει τη σχεδίαση και το αρχικό επιχειρηματικό πλάνο για ένα ραδιόφωνο μινιατούρα, που κατασκεύασε μετά από μερικά χρόνια.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.