Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
poster.jpg
H αφίσα της τελευταίας ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ, η οποία πραγματεύεται τη δίψα των μίντια για ήρωες και αντιήρωες.

Η μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ

Η ιστορία του φύλακα που έσωσε εκατοντάδες ανθρώπους από βομβιστική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα – και κινδύνευσε να καταλήξει στη φυλακή γι’ αυτό. Kαι μαζί, η κατάφωρη μισογυνική δυσφήμιση μιας δημοσιογράφου από τον Κλιντ Ίστγουντ.
H αφίσα της τελευταίας ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ, η οποία πραγματεύεται τη δίψα των μίντια για ήρωες και αντιήρωες.

H καινούρια ταινία του Κλιντ Ίστγουντ Richard Jewel, ανάμεσα στους παραγωγούς της οποίας είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Τζόνα Χιλ , βασίζεται σε ένα άρθρο του Vanity Fair από το 1997 (εν μέρει και στο πρόσφατο βιβλίο Τhe Suspect) και σε μεγάλο βαθμό μένει πιστή στα γεγονότα. Ο Ρίτσαρντ Τζούελ, πρώην βοηθός σερίφη, εργαζόταν ως σεκιουριτάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, όταν εντόπισε ένα ύποπτο σακίδιο στο Ολυμπιακό Πάρκο Centennial. Ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησε άμεσα την εκκένωση του χώρου, που εκείνο το βράδυ φιλοξενούσε μια συναυλία. Λίγα λεπτά αργότερα, ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν στην τσάντα εξερράγη, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Τα θύματα θα ήταν οπωσδήποτε πολύ περισσότερα χωρίς την παρέμβαση του Τζούελ, ο οποίος αρχικά αντιμετωπίστηκε ως ήρωας, με εμφανίσεις στην τηλεόραση και προτάσεις για βιβλία. Γρήγορα όμως η κατάσταση γι’ αυτόν άλλαξε δραματικά, όταν οι αρχές έστρεψαν τις έρευνές τους πάνω του, θεωρώντας ύποπτη την υπερβολική του προθυμία. Γύρω του στήθηκε ένα μιντιακό τσίρκο που έβγαλε συμπεράσματα και δημιούργησε εντυπώσεις που θα έκαναν χρόνια να σβήσουν – συγκεκριμένα επτά, μέχρι την ημέρα που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη