Το ρεύμα μετά τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Aπό τον επόμενο μήνα η ανώτατη τιμή ρεύματος θα καθορίζεται με έναν διαφορετικό τρόπο, καθώς καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι εμπορικές εταιρείες ρεύματος φοβούνται ότι θα καταστραφούν, αλλά μπορεί να καταστραφεί και το κράτος.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Πυλώνας μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ στα Τρίκαλα. [Θανάσης Καλλιάρας/Eurokinissi]

Ήταν η τριτολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική την περασμένη Τετάρτη 6 Ιουλίου στη Βουλή και όλοι ήταν κουρασμένοι. Αλλά η τοποθέτησή του περιλάμβανε μια παραδοχή που είχε αφορμή μια παρατήρηση του επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου: «Ένα πράγμα συγκράτησα από αυτά τα οποία είπε ο κ. Βελόπουλος και θα συμφωνήσω, ότι μπορεί τα πράγματα να γίνουν όντως πολύ άσχημα τους επόμενους μήνες. Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε καταστάσεις, ειδικά στην αγορά του φυσικού αερίου, οι οποίες είναι πρωτόγνωρες. Και ισχυρές οικονομίες, όπως η Γερμανία, που έχουν μεγάλη εξάρτηση από το φυσικό αέριο, ειδικά για τη βιομηχανία τους αλλά και για την θέρμανσή τους τον χειμώνα, να δοκιμαστούν σε επίπεδο που δεν μπορούσαν καν να το φανταστούν πριν από τρεις, πριν από έξι μήνες».

 

 

Οφείλουμε, λοιπόν, να έχουμε δημοσιονομικές εφεδρείες. Σας έχω ξαναπεί για τις δημοσιονομικές εφεδρείες, τις χρησιμοποιήσαμε με φειδώ καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα για να μπορούμε να έχουμε την άνεση ότι έχουμε μία δυνατότητα να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.