Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
cover-tzallas.jpg
[LOUISA GOULIAMAKI / AFP] [DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP]

Μενουμευρωπαίοι, όπως Remoaners

Όσοι βρέθηκαν στην πόρτα της εξόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε από επιλογή (Brexiteers), είτε από κακό υπολογισμό (Grexiteers), λένε και κάνουν τα ίδια.
[LOUISA GOULIAMAKI / AFP] [DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP]

Ενώ διαπραγματεύονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρετανοί περνάνε από τους σταθμούς στους οποίους βρέθηκε και η Ελλάδα στη διάρκεια της δικής της σύγκρουσης με την ΕΕ. Με την ίδια διαδοχή, την ίδια κάθε φορά κατάληξη, ακόμη και με τις ίδιες λέξεις: Ντόμινο, Plan B, Μενουμευρωπαίοι (Remoaners στη βρετανική του εκδοχή).

Έχουμε δικές μας προτεραιότητες

«Το πρόγραμμα μας είναι σχεδιασμένο πάνω στις σημερινές δυνατότητες της χώρας, και προκύπτει από μια ριζική αλλαγή προτεραιοτήτων».
Αλέξης Τσίπρας, Ιανουάριος 2015

«Στις 23 Ιουνίου είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε πίσω τα 350 εκατομμύρια που δίνουμε στην ΕΕ, και να τα ξοδέψουμε σε δικές μας προτεραιότητες».
Μπόρις Τζόνσον, Ιούνιος 2016

Η αφετηρία όσων επέλεξαν τη σύγκρουση με την Ευρώπη είναι κοινή: θεωρούν ότι οι χώρες τους είναι παγιδευμένες σε κακές συμφωνίες, οι οποίες εξυπηρετούν μόνο την ΕΕ. Όταν πια ελευθερωθούν, η Ελλάδα και η Βρετανία θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις δικές τους προτεραιότητες αξιοποιώντας μέχρι πρότινος ανεξερεύνητες πηγές χρηματοδότησης.

Οι Brexiteers θα έβρισκαν 350 εκατομμύρια εβδομαδιαίως για να τα δαπανήσουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τόσα πολλά, ώστε ακόμη και ο ίδιος αναγνώρισε έλλειμμα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη