Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
ellroy.jpeg

Ρέκβιεμ για έναν βασιλιά των «κοριών»

O Τζέιμς Ελρόι στο νέο του μυθιστόρημα «Πανικός» διηγείται τη ζωή του Φρέντ Ότας, του μαέστρου των υποκλοπών στο λαμπερό Χόλιγουντ του ’50.

Τη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου του 1992 ο εβδομηντάχρονος Φρεντ Ότας γιόρταζε με ένα πολυτελές δείπνο στο Friars Club του Χόλιγουντ την ολοκλήρωση του βιβλίου του Marilyn, The Kennedys and Me. Είχε επιτέλους καταφέρει να γράψει όσα γνώριζε γύρω από την ερωτική ζωή της Μέριλιν Μονρόε και τις σχέσεις της με τους Τζον και Μπομπ Κένεντι χάρη στις υποκλοπές που είχε κάνει στις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις.

Image
marilyn-monroe.jpeg

Επέστρεψε στο διαμέρισμα του στο Δυτικό Χόλιγουντ στις 4 το πρωί και έκλεισε ραντεβού για ταξί με προορισμό το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Το ταξί έφτασε στις 7 αλλά ο Ότας δεν ήταν στην είσοδο. Ο οδηγός ειδοποίησε τον θυρωρό του συγκροτήματος, ο οποίος άνοιξε τη πόρτα και βρήκε τον Ότας σωριασμένο στο πάτωμα της κουζίνας. Κάλεσε ασθενοφόρο, αλλά ο διαβόητος σκανδαλοθήρας ήταν ήδη νεκρός από ανακοπή καρδιάς.

Ενώ η σωρός απομακρυνόταν με το ασθενοφόρο, κατέφτασε ο δικηγόρος του, Άρθουρ Κρόλεϊ και πήρε όλα τα έγγραφα του αποθανόντος. Κυριολεκτικά έγδυσε το διαμέρισμα μεταφέροντας αμέτρητους φακέλους στο αυτοκίνητο του.

Από εκείνη τη νύχτα παίρνει την σκυτάλη ο Τζέιμς Έλρόι στον Πανικό, το νέο του μυθιστόρημα που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος σε μετάφραση Μιχάλη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη