Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
ceporoiprosfygikou.jpg
[European Commission]

Ποιοι μοιράστηκαν τα €2,2 δισ. της ΕΕ για το προσφυγικό

Ελληνικά υπουργεία, διεθνείς οργανισμοί και ΜΚΟ. Πώς, σε ποιους και για ποιους λόγους διατέθηκαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού την τελευταία τετραετία.
[European Commission]

Η έκθεση που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστιάζει στα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος δράσης για τη μετανάστευση. Χωρίς να σχολιάσουμε την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, θα εστιάσουμε στους πόρους που έχουν διατεθεί στα κράτη μέλη με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Το θέμα, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα φλέγον για τη χώρα μας, λόγω των καταγγελιών και των ερευνών για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ, και της οσμής σκανδάλων που πλανάται πάνω από τα καμπ των νησιών και της ενδοχώρας (δείτε τα θέματά μας για τη σίτιση των προσφύγων, τους οικίσκους και τους πόρους του προσφυγικού). Οι πληροφορίες για την έρευνα της OLAF αναφορικά με την κατασπατάληση πόρων είναι ενδεικτικές.

Στο παρόν κείμενο, όμως, θα πιάσουμε το κουβάρι στο σημείο ακριβώς που αρχίζει να ξετυλίγεται, εστιάζοντας στις πηγές, τους φορείς, τους δικαιούχους και τους αποδέκτες της χρηματοδότησης, και στην ανάλυση των δεδομένων που θα ρίξουν φως στο επόμενο στάδιο της έρευνας. Όλα αυτά με την υπόμνηση ότι πίσω από τους πόρους και την κατανομή τους, κρύβονται άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διαρκείς ανάγκες. Και το βασικότερο χρέος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη